FOLLOW US: facebook twitter

ΤΕΙ Πύργου: Η Διοίκηση δεν αναγνωρίζει το Σύλλογο Σπουδαστών

Ημερομηνία: 06-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

tei-kivos

Κόντρα Συλλόγου Σπουδαστών με τη Διοίκηση

Στη μη αναγνώριση του Συλλόγου Σπουδαστών «πατώντας» στην κείμενη νομοθεσία, έχει προχωρήσει από τις αρχές Σεπτέμβρη η προσωρινή συνέλευση των καθηγητών του τμήματος ΔΕΟΕΠ & ΤΜ του ΤΕΙ στον Πύργο και μάλιστα έχει ενημερώσει τη Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σχετικά, το γεγονός όμως αυτό, προκάλεσε, αν και καθυστερημένα, την αντίδραση των μελών του συλλόγου που με χθεσινή τους ανακοίνωση ζητούν την άμεση και επίσημη αποκατάσταση του συλλόγου τους.

Στην απόφαση που εγκρίθηκε στην προσωρινή συνέλευση του τμήματος αναφέρεται: «Σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των ΑΕΙ της χώρας, οι φοιτητικοί σύλλογοι εκπροσώπησης είναι σε επίπεδο τμήματος ή σχολής ή ιδρύματος με σαφή προσδιορισμό της κατά τον νόμο οριοθέτησης των 3ων επιπέδων οργάνωσης των ΑΕΙ και τη συμμετοχή του συνόλου των φοιτητών του τμήματος/σχολής/ιδρύματος αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, δεν υφίσταται νόμιμος φοιτητικός σύλλογος τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ. Όσον αφορά την κατάθεση καταστατικού λειτουργίας συλλόγου στους χώρους των εγκαταστάσεων των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο, ενημερώνω ότι αναφέρεται σε σύλλογο υπό την επωνυμία «Σύλλογος Σπουδαστών Σχολής Πληροφορικής & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΤΕΙ Πύργου» που ουδεμία σχέση έχει με το τμήμα. Με βάση τα ανωτέρω προτείνω την ενημέρωση του προέδρου του ιδρύματος περί μη ύπαρξης νόμιμου φοιτητικού συλλόγου εκπροσώπησης των φοιτητών του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ».

Στην χθεσινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Σπουδαστών, περνά στην αντεπίθεση επισημαίνοντας ότι η Διοίκηση του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ με πρόσχημα ότι το καταστατικό του Συλλόγου φέρει την επωνυμία «Σύλλογος Σπουδαστών Σχολής Πληροφορικής και ΜΜΕ ΤΕΙ Πύργου 2004» δεν τους αναγνωρίζει.

Μεταξύ άλλων επισημαίνουν: «Ο Σύλλογος Σπουδαστών δημιουργήθηκε στο νεοσύστατο τότε ΤΕΙ ΠΛΗ&ΜΜΕ το 2004, υποδέχθηκε και συμπεριέλαβε στις γραμμές και στις διεκδικήσεις του το τμήμα Μουσειολογίας Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων που άνοιξε το 2007. Το 2010 πραγματοποίησε καταστατική Γενική Συνέλευση για την αλλαγή του που όμως για νομικούς λόγους δεν προχώρησε. Από το 2013 και το σχέδιο Αθηνά συμπεριέλαβε στις δυνάμεις του το μετονομασθέν τμήμα ΔΟΕΠΤΜ. Για να πούμε όμως και στην ουσία του ζητήματος η Διοίκηση του τμήματος θέλει να βγάλει από τη μέση όσους φοβάται ότι θα τη δυσκολέψουν στην εφαρμογή όλων των σχεδίων της κυβέρνησης για ΤΕΙ προσαρμοσμένο στις ανάγκες τις κερδοφορίας των λίγων, στην επιχειρηματική του λειτουργία, με υποβάθμιση των σπουδών μας ώστε να βγούμε καταρτισμένοι φτηνοί εργαζόμενοι όπως μας θέλουν τα αφεντικά μακριά από την πλήρη γνώση του αντικειμένου μας, την επιστημονική μόρφωση . Εμείς το δηλώνουμε κατηγορηματικά. Ο Σύλλογος είναι ζωντανός, θα συνεχίσει να τα βάζει με όλους όσους θέλουν να μας στερήσουν το δικαίωμα να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς, είτε είναι Διοικήσεις, είτε πρόεδροι, είτε το ίδιο το Υπουργείο ακόμη και καθηγητές που πασχίζουν να δείξουν ότι είναι ικανοί να φέρουν σε πέρας τα σχέδια των κυβερνήσεων, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την Παιδεία. Είναι δικό μας ζήτημα να λάβουμε μέτρα ώστε να αποκαταστήσουμε πλήρως την μετάβαση του Συλλόγου στο νέο τμήμα, μέχρι τότε όμως θα είμαστε μπροστά , θα ενημερώνουμε , θα κινητοποιούμε τους σπουδαστές. Δεν έχει καμιά δουλειά να παρεμβαίνει καμιά διοίκηση, κανένας Πρόεδρος.

Δεν είναι δυνατόν κάθε αλλαγή στα Ιδρύματα να συνοδεύεται με αλλαγή του Συλλόγου , θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί ήδη 4 Σύλλογοι. Είναι μια διαδικασία το πέρασμα του Συλλόγου στα χέρια των σπουδαστών του ΔΟΕΠΤΜ που φτάνει στην ολοκλήρωση του. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση του Συλλόγου μας και επίσημα. Πλήρης διευκόλυνση σε όλες τις λειτουργίες. Προχωράμε σε ΓΣ με θέμα πρόγραμμα δράσης για τα ζητήματα του ΤΕΙ , αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος