FOLLOW US: facebook twitter

«Τα χρώματα της Ελλάδας στα Τίρανα»: Έκθεση 47 μικρών ζωγράφων της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας στo Εθνικό Μουσείο της πρωτεύουσας της Αλβανίας

Ημερομηνία: 20-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Εκατόν είκοσι (120) έργα ζωγραφικής φτιαγμένα από 47 παιδιά, ηλικίας 5 έως 11 ετών, της Ομάδας Ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας με δάσκαλο τον εικαστικό καλλιτέχνη Kristo Defrim Hasa, θα παρουσιαστούν στην κεντρική αίθουσα του Εθνικού Μουσείου Τιράνων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αλβανία και τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας και των Δήμων Τιράνων και Γκραμς Αλβανίας.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουλίου 2017 έως τις 5 Ιουλίου 2017 και τα επίσημα εγκαίνιά της θα τελεστούν το Σάββατο 1η Ιουλίου 2017 στις 19:00 μ.μ.. Η θεματολογία των έργων που θα παρουσιαστούν είναι πλούσια, με θέματα κυρίως από τον πολιτισμό, την ιστορία και την καθημερινότητα της ζωής στην Ελλάδα, έτσι όπως μοναδικά τα συλλαμβάνει με την φαντασία του το κάθε παιδί.

Μέσα σ’ αυτά είναι και έργα παιδιών μεταναστών από την Αλβανία που ζουν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα, θεωρώντας τη χώρα μας ως πατρίδα τους. Η Ομάδα Ζωγραφικής Αμαλιάδας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και προσπάθεια της αείμνηστης Εύης Χρονοπούλου – Πάλλα και του ίδιου του καλλιτέχνη Κρίστο Χάσα, πίσω στο 2008.

Σε αυτά τα χρόνια η Ομάδα έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού, συμβάλλοντας στην προώθηση των καλών τεχνών στην περιοχή μας αλλά και εκπροσωπώντας την Αμαλιάδας και τις γύρω περιοχές εκτός συνόρων της Ηλείας.

Στην ομάδα συμμετέχουν άτομα από διάφορες γωνιές του Νομού που ως κοινό τους έχουν την αγάπη τους για την τέχνη της ζωγραφικής. Πολλά μέλη, μάλιστα, έχουν βραβευτεί κατά καιρούς σε εικαστικούς διαγωνισμούς, αποσπώντας επαίνους και άλλες τιμητικές διακρίσεις.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν στη φετινή έκθεση στην Αλβανία είναι μια συλλογή από τα μαθήματα των δύο τελευταίων δύο χρόνων, ζωγραφισμένα με πολλή αγάπη, μεράκι και φαντασία από τα παιδιά που προσέρχονται στην εικαστική ομάδα από την ευρύτερη περιοχή, όπως από Αμαλιάδα, Γαστούνη, Βαρθολομιό, Ανδραβίδα, Καβάσιλα και Χάβαρι.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη και την Συμφιλίωση των δύο λαών, κάτι που πρεσβεύει με το έργο του στην χώρα μας και ο ίδιος ο καλλιτέχνης και καθηγητής εικαστικών, Κρίστο Χάσα.

Η έκθεση δεν θα μπορούσε να γίνει, αν δεν είχε την αμέριστη συμπαράσταση δεκάδων χορηγών από την περιοχή της Ηλείας, που με πολύ αγάπη στήριξαν το δύσκολο αυτό εγχείρημα. Ο Δήμος Ήλιδας και ο Κρίστο Χάσα απευθύνουν σε όλους αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ.

(Χορηγοί: Μέγας χορηγός- Φαρτζέκο Ελλάς ΕΠΕ, Outdoor Climate Solution Albania, Lavazza Café Albania, Andy’s Gym Albania, Amalias Hotel, Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιΐα ΑΒΕΕ, Χαδούλας Εξοπλισμός- Μεταχειρισμένα. Α. Παπάς- Κρεοπωλείο «Τα αγρίμια», Φροντιστήριο «Πυθαγόρας», Οπτικά- φακοί επαφής Λαγογιάννης, Ψησταριά «Ο Νίκος», Α. Ανυφαντή Foreign Language Centre, Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας, Φ. Κουγιάς Σχολή Οδηγών, Ταβέρνα «Ο Νίκος», Café Veloce, Χρώματα- μονωτικά Ρουμπέτης, Ψησταριά «Ο Πέτρος», Pizza Grill Expert, Must Cosmetics, Ψησταριά «Ο Σωτήρης»

Σ. Α. Καλύβας Δικηγορικό γραφείο, Κομμώσεις «Ρούλα», Κ. Βυθούλκας «Η Κρεατοπηγή», Χειρότεχνο – Γιώργος Ματσούκας, Εκτυπόραμα – Αλέξης Μητρογιάννης, Ανδρέας Χρυσανθακόπουλος – Ανδραβίδα).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος