FOLLOW US: facebook twitter

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ημερομηνία: 14-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

katoikia-pleistiriasmos

Αποτελεί αναμφισβήτητη αλήθεια ότι ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας αισθάνεται απογοητευμένο και οι προσδοκίες που είχε επενδύσει στην σημερινή κυβέρνηση έχουν δυστυχώς διαψευστεί.

Είναι επίσης μεγάλη αλήθεια ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα -με τη θέλησή της ή όχι, λίγη σημασία έχει- έχει επιβάλλει νέα επώδυνα μέτρα στις πλάτες μιας κοινωνίας που 6 χρόνια τώρα στενάζει από τις «εθνοσωτήριες» μνημονιακές πολιτικές.

Μιας κοινωνίας που έχει πάψει να πιστεύει όσους επιχειρούν να της χαϊδέψουν τα αυτιά και γνωρίζει πια ότι ο Γολγοθάς που καλείται καθημερινά να ανεβαίνει είναι μακρύς και άγνωστο αν έχει τέλος.

Φυσικά για όλα τα δεινά, κατά την αντιπολίτευση, υπεύθυνη είναι αποκλειστικά ή μόλις δυο χρόνια διακυβέρνηση της χώρας από την «πρώτη φορά αριστερά» και οι πολιτικές που εφαρμόζει.

Επειδή όμως η απόσταση από την αλήθεια στο ψέμα είναι πολύ μικρή και δυστυχώς σ’ αυτό τον τόπο η μνήμη ήταν πάντα κοντή, θα σας μεταφέρω μερικές αλήθειες για τον βίο και την πολιτεία αυτών που επιμένουν ότι είναι άμοιροι ευθυνών και ας είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας τα 35 τελευταία χρόνια.

Διαβάζω λοιπόν από τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τη «διαφθορά και τη διαπλοκή» σχετικά με τους πλειστηριασμούς.

Το 2008 πραγματοποιήθηκαν 43.000

Το 2009                                   52.000

Το 2010                                   48.000

Το 2011                                   44.000

Το 2012                                   26.000

Το 2013                                   19.200

Το 2014                                   16.000

Αντίθετα από τις αρχές του 2015- επί των ημερών δηλαδή της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, έπαψαν να γίνονται πλειστηριασμοί και αυτό ισχύει μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2016.

Επειδή πολλά- και από πολλά στόματα- ακούγονται για την «ανάλγητη» σημερινή κυβέρνηση, σας αφήνω να βγάλετε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος