FOLLOW US: facebook twitter

Τα περιβαλλοντικά θέματα της Ηλείας επί τάπητος

Ημερομηνία: 11-10-2016 | Συντάκτης:

georgiopoulos-mpalampanis1

Συνάντηση Γεωργιόπουλου με το νέο αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ν. Μπαλαμπάνη

Μπορεί να είχε εθιμοτυπικό κυρίως χαρακτήρα η συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου με το νέο αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Μπαλαμπάνη, όμως γρήγορα οι δύο άντρες, πέρασαν στην ουσία του θέματος με σαφείς αναφορές στα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που απασχολούν την Ηλεία.

georgiopoulos-mpalampanis2

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κ. Γεωργιόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του νέου αντιπεριφερειάρχη και τόνισε πως ο κ. Μπαλαμπάνης ενημερώθηκε για τα ζητήματα αρμοδιότητάς του, τα οποία και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικά. Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Διευθύντρια Περιβάλλοντος κα Σπυράκη, όπως και τα μέλη του τμήματος. Ο κ. Γεωργιόπουλος μίλησε για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ως το πιο σημαντικό, με αναφορές στην έως τώρα διαχείρισή τους και το νέο ΠΕΣΔΑ. Επί τάπητος τέθηκε ακόμα το θέμα του ΠΔ για την Κυπαρισσιακό Κόλπο, όπου η σχετική υπουργική απόφαση βρίσκεται εν αναμονή. «Ενημερώσαμε σε βάθος για το θέμα αυτό τον Αντιπεριφερειάρχη γιατί είναι ζωτικής σημασίας θέμα για την ανάπτυξη της Ηλείας και όχι μόνο. Ταυτόχρονα έχουμε το Κοτύχι όπου έχουμε φορέα διαχείρισης. Έχουμε περιοχές Natura, δύο μεγάλα ποτάμια, το δρυοδάσος της Φολόης, μία ΟΧΕ που μέσα στις προβλέψεις της, έχει και περιβαλλοντικές δράσεις κι όλα αυτά συγκροτούν ένα πλήθος διακυβευμάτων αυτό τον καιρό, αλλά και διαδικασιών που τρέχουν για τις οποίες θα πρέπει να είμαστε πολύ κοντά σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη για να τα αντιμετωπίσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Σήμερα ξεκινάμε, δεν είμαστε άγνωστοι, είμαστε γνωστοί αφού έχουμε συνεργαστεί στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου και της παράταξης και νομίζω ότι θα έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλαμπάνης ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και τόνισε ότι «υπήρχε μία πλήρη αποτύπωση των θεμάτων που ταλανίζουν την Π.Ε. Ηλείας, μία πλήρη απεικόνιση. Ο νομός σας ενεργειακά και περιβαλλοντικά είναι μία πρόκληση. Κουβεντιάσαμε θέματα που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων, κουβεντιάσαμε θέματα που έχουν να κάνουν με τα ποτάμια, όπως ο Αλφειός, θέματα που έχουν να κάνουν με τον Καϊάφα, έγινε μία πρώτη κουβέντα και στόχος δικός μου ως νέος αντιπεριφερειάρχης αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι η σωστή αντιμετώπιση των θεμάτων που ταλανίζουν τον τόπο και ευελπιστούμε στην καλύτερη λύση όλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος