FOLLOW US: facebook twitter

Τα παιδιά ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους…: Εντυπωσιακή η ετήσια Έκθεση Εικαστικών ΕΣΤΙΑ στην Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 30-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Τις εικαστικές δημιουργίες, μικρά ‘διαμάντια’ – έργα τέχνης των μαθητών, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όλοι όσοι επισκέφθηκαν την ετήσια Έκθεση ζωγραφικής  που διοργάνωσε την Τρίτη το απόγευμα στο δημαρχείο Ανδραβίδας, ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και πεδινής Ηλείας «ΕΣΤΙΑ» και το Τμήμα Εικαστικών.

Στην Έκθεση παρουσιάστηκαν δεκάδες επιλεγμένα έργα ζωγραφικής, που κάλυψαν όλους σχεδόν τους τοίχους της αίθουσας εκδηλώσεων του δημαρχείου της Ανδραβίδας,  αλλά και άλλες εικαστικές δημιουργίες, μικρά γλυπτά με ανακυκλώσιμα υλικά, εφημερίδες και χρώματα μέσα από τα οποία τα παιδιά ξεδίπλωσαν την φαντασία τους και το ταλέντο τους.

Όπως τόνισε και η εικαστικός Ελένη Σταθοπούλου «Ο Πικάσο έλεγε οτι χρειάστηκε να φτάσει 70 χρονών για να μπορέσει να ζωγραφίζει όπως ένα παιδί. Και αυτό γιατί οι ζωγραφιές των παιδιών εκπέμπουν ανεπανάληπτη αθωότητα και πλούσια φαντασία και μας κάνουν να βλέπουμε τον κόσμο με μια χρωματιστή και χαρούμενη ματιά..» . Αυτό ακριβώς εισέπραξαν οι μεγάλοι από τον χρωματιστό κόσμο των μικρών, την φαντασία, την σκέψη και τον τρόπο έκφρασης των παιδιών μέσα από τα έργα τους.

Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στους γονείς και όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες να δουν από κοντά την δουλειά των παιδιών που γίνεται καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου από το εικαστικό εργαστήρι, με δασκάλα την εικαστικό Ελένη Σταθοπούλου.

Η κ. Σταθοπούλου που θα πρέπει να νοιώθει εξαιρετικά υπερήφανη για την ‘δουλειά’ των μαθητών της, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συλλόγου ΕΣΤΙΑ κ. Διονύση Μαράκα για την άψογη σενεργασία και στήριξη και ευχήθηκε σε όλα τα «παιδιά» της καλό καλοκαίρι και ανανέωσε το ραντεβού τους για το φθινόπωρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος