FOLLOW US: facebook twitter

Τα Ηλειακά Προϊόντα εντυπωσίασαν και φέτος!

Ημερομηνία: 20-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

food-expo-2017-3

Ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Νικολούτσο στο περίπτερο της Δυτικής Ελλάδας κέρασαν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου τοπικά αποστάγματα

Ισχυρή παρουσία του Επιμελητήριου Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση «FOOD EXPO 2017»

Εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία είχε το Επιμελητήριο Ηλείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις επιχειρήσεις του Νομού μας στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO GREECE 2017».Τα Ηλειακά προιόντα μάλιστα «έκλεψαν» τις εντυπώσεις  καθώς προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών και έδωσαν την ευκαιρία στους επιχειρηματίες μας να διευρύνουν τις επαφές τους  και να αναδείξουν περισσότερο τη δουλειά τους!

Με 1.200 εκθέτες και 45.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας, η FOOD EXPO 2017 αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στα ελληνικά χρονικά, αλλά και μία από τις κορυφαίες διεθνείς περιφερειακές εκθέσεις του είδους της σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ετών από την παρθενική της διοργάνωση, η FOOD EXPO κατόρθωσε να αυξήσει τον αριθμό των εκθετών της σε ποσοστό πάνω από 400%. Για πρώτη φορά μάλιστα, μία έκθεση στην Ελλάδα  είχε 156 εκθέτες από 24 χώρες και 650 σημαντικούς hosted buyers από 68 κράτη!

Η έκθεση, στο Metropolitan Expo Center στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επισκεψιμότητα και εμπορική επιτυχία, κινητοποίησε την Εγχώρια αλλά και τη Διεθνή αγορά, αποτέλεσε σημαντικό κανάλι εξωστρέφειας, σύναψης εμπορικών συμφωνιών και ανάδειξης της δυναμικής της Ελληνικής επιχειρηματικότητας..

food-expo-2017-1

Ο περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας με τους ανιτπεριφερειάρχες Κ. Μητρόπουλο και Π. Μπράμο

Τι δήλωσαν Κατσιφάρας- Νικολούτσος

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου που ξεναγήθηκε από τον κ. Κατσιφάρα και τον κ. Νικολούτσο στο περίπτερο της Δυτικής Ελλάδας και σε άλλα περίπτερα της περιοχής μας.

«Είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τα προϊόντα μας στην κορυφαία ελληνική έκθεση τροφίμων και ποτών, και μαζί με τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας συνεργαζόμαστε στενά ώστε να ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια προβολής και προώθησης της Περιφέρειάς μας», σημείωσε ο Απ. Κατσιφάρας, δεσμευόμενος για ακόμα καλύτερη και πιο εκτεταμένη παρουσία στην επόμενη έκθεση.

food-expo-2017-5

Καθ΄  όλη την διάρκεια της έκθεσης  ήταν παρών ο ίδιος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος στηρίζοντας τις επιχειρήσεις μας  ενώ μαζί και με τους Προέδρους των ΕΒΕ Αχαίας κ. Μαρλαφέκα και Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσιχριτζή  ανέπτυξε ουσιαστικές και σημαντικές επαφές  με τον επιχειρηματικό κόσμο από άλλες περιοχές. Ιδιαίτερη συζήτηση είχε επίσης και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Βαγγέλη Αποστόλου όταν ο τελευταίος βρέθηκε μπροστά στα περίπτερα της Ηλείας  θέτοντας βασικά ζητήματα για την αγροτική παραγωγή και την προώθηση των τοπικών μας προιόντων

food-expo-2017-4

Από την επίσκεψη του Β. Αποστόλου στον ηλειακό χώρο. Από αριστερά: Ο Περιφερειάρχης Δυτ Ελλαδας Απ. Κατσιφάρας, ο Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης, ο επιχειρηματίας Σάκης Σταυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος, και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

Ο κ. Νικολούτσος τόνισε ότι «Οι επιχειρήσεις του νομού Ηλείας ειδικότερα είχαν την ευκαιρία, να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας και ποικιλίας καινοτόμα προϊόντα τους ικανά να πρωταγωνιστήσουν στα ράφια οποιουδήποτε καταστήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Πραγματοποίησαν πολλές και σημαντικές επαφές με επαγγελματίες, αγοραστές από όλο τον κόσμο και μεγάλους ομίλους αγορών από τη χώρα μας, συνάπτοντας μεγάλες και ελπιδοφόρες εμπορικές συμφωνίες ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.»

food-expo-2017-2

Οι επιχειρήσεις μέλη  του ΕΒΕ Ηλείας μας που συμμετείχαν και  δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα ήσαν:

1.ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ – Κρασιά ,

2.ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – Κρασιά ,

3.ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ Α.Ε. – Ελαιόλαδο ,

4.ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ AROMA FARMS – Αρωματικά Φυτά ,

 5.ΗΛΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ– Παραδοσιακά Ζυμαρικά,

6 Deluxe Foods ,

7.Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών Η Ανδρίτσαινα Π.& Ι. Γεωργακόπουλος Ο.Ε.

8.Αλφειός Ρόδι Α.Ε,

9.Κόλλιας Γεώργιος Ζυμαρικά


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος