FOLLOW US: facebook twitter

Τα «δελφινάκια» του Κολυμβητηρίου Αμαλιάδας: Πετυχημένο το πρόγραμμα κολύμβησης για μαθητές δημοτικού

Ημερομηνία: 14-06-2017 | Συντάκτης:

Ολοκληρώνεται η πρώτη σεζόν εκμάθησης κολύμβησης για μαθητές δημοτικού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαλιάδας και χθες οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν σε μαθητές και γονείς για την προσπάθεια που έγινε. Παρουσία του δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Παναγιώτη Ζεύλα, του αντιδημάρχου Πύργου Λάκη Αθανασόπουλου, του προέδρου του «Ηλείου» Αλέξανδρου Μανωλόπουλου και άλλων φορέων.

Ο δήμαρχος Ήλιδας αναφέρθηκε μιλώντας σε γονείς και μαθητές στις δυσκολίες που υπήρξαν για την εφαρμογή του προγράμματος και του κολυμβητηρίου. «Το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας, πρέπει να γίνει ένα πανηλειακό κολυμβητήριο για όλους τους μαθητές. Είμαστε σε μια περιοχή ευλογημένη δίπλα στη θάλασσα και δεν δικαιολογείται τα παιδιά να μην ξέρουν να κολυμπούν. Θα προσπαθήσουμε και τη νέα χρονιά να στηρίξουμε το πρόγραμμα με την προϋπόθεση η Πολιτεία να μην είναι απούσα, όπως τη φετινή χρονιά.

Δυστυχώς άλλες υποσχέσεις μας έδωσαν και όταν έφτασε η ώρα να λειτουργήσει το πρόγραμμα μας είπαν πως πρέπει να γίνει με δικούς μας πόρους. Το δεχθήκαμε και το κάναμε, όμως φέτος η Πολιτεία ευελπιστούμε πως θα λειτουργήσει ένα κανονικό πρόγραμμα για όλα τα παιδιά με τη στήριξή της» τόνισε μεταξύ άλλων και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στο πρόγραμμα, τα παιδιά που συμμετείχαν τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, αλλά και το προσωπικό του κολυμβητηρίου.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έδωσε συγχαρητήρια στην εκπαιδευτική κοινότητα που εφάρμοσε ένα νέο πρόγραμμα και που έφερε αποτελέσματα με πίστη και προσπάθεια. Ευχαρίστησε το γραφείο Φυσικής Αγωγής, το σχολικό σύμβουλο Φυσικής Αγωγής, τους γυμναστές, το δήμο Ήλιδας που συνέβαλε τα μέγιστα ξεπερνώντας μικρότητες και δυσκολίες και με μεγαλοψυχία φρόντισε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα. Ο κ. Ζεύλας μίλησε και για τα παιδαγωγικά αποτελέσματα όπου μαθητές βρήκαν τη θέση τους μέσα στην τάξη τους, όπου διακρίνονται στην κολύμβηση, παιδιά που βοηθήθηκαν από το πρόγραμμα στη γενικότερη σχολική ζωή τους, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του «Ηλείου» ευχήθηκε το κράτος να δώσει κονδύλια για τη συντήρηση του κολυμβητηρίου, ώστε να είναι εφικτή η συνέχιση του προγράμματος και τη νέα χρονιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος