FOLLOW US: facebook twitter

Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του ρυθμού

Ημερομηνία: 08-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

xorokinisi

Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του ρυθμού ετοιμάζει η σχολή χορού “Χοροκίνηση” για το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα διήμερο σεμινάριο εξερεύνησης του κόσμου του ρυθμού με οδηγό το ανθρώπινο σώμα, από την μουσικοπαιδαγωγό, γυμνάστρια και χορεύτρια Ολυμπία Αγαλιανού.

Ο ρυθμός ενυπάρχει σε κάθε άνθρωπο. Οι αρχαίοι έλληνες υποστήριζαν ότι ο ρυθμός είναι η διευθύνουσα αρχή του σύμπαντος. Ο Αριστόξενος, από μουσικολογικής άποψης, ορίζει το ρυθμό ως την αφηρημένη αρχή η οποία ρυθμίζει τα ρυθμιζόμενα: κίνηση, λόγο και μουσική.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξερεύνηση του φαινομένου του ρυθμού και τρόπων ανάπτυξης της ρυθμικής ικανότητας. Για την επίτευξη του στόχου θα χρησιμοποιηθούν, κυρίως, δραστηριότητες βασισμένες τη μουσικoκινητική θεώρηση του Carl Orff οι οποίες συνδυάζουν την κίνηση, το λόγο και τη μουσική. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην αξιοποίηση του σώματος ως μουσικό όργανο και στη χρήση ηχηρών αντικειμένων και μικρών κρουστών οργάνων. Η δημιουργία ατομικών και ομαδικών ρυθμικών συνθέσεων θα αποτελέσει σημαντικό μέρος της όλης της διεργασίας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και ώρες 18:00-20:00 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρες 11:30-14:00 στο χώρο της σχολής.

Σύντομο βιογραφικό

Η Ολυμπία Αγαλιανού γεννήθηκε το 1967. Kατάγεται από τον Πύργο Ηλείας.
Είναι διδάκτορας του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας (Ε.Κ.Π.Α). Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Ε.Κ.Π.Α) με ειδικότητα «Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί». Απόφοιτος της Διετούς Επιμόρφωσης Μουσικοκινητικής Αγωγής CarlOrff (Σχολή Μωραΐτη) πτυχιούχος Αρμονίας και τελειόφοιτος χοροθεραπεύτρια (GADT).
Έχει παρακολουθήσει διετές σεμινάριο στο Συστημικό Σκέπτεσθαι, μονοετή σεμινάρια στη Συστημική Επιστημολογία και Ανάπτυξη Επαγγελματικού Ρόλου (Α.Κ.Μ.Α.).
Έχει παρακολουθήσει εννέα InternationalSummerCourses στο Orff Institut(1999-2010) και πολλά σεμινάρια χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας των βιβλίων Φυσικής Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου και άλλων ελληνικών και ξενόγλωσσων συγγραμμάτων.
Έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και αγγλόφωνα επιστημονικά περιοδικά.
Έχει διδάξει σε προγράμματα των πανεπιστημίων EuropeanUniversityCyprus, Ε.Κ.Π.Α. (ΤΕΦΑΑ, ΦΠΨ, ΤΕΑΠΗ) Dortmund και Bohoum. Διδάσκει σε προγράμματα δια βίου μάθησης εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 1995 θέματα σχετικά με τη μουσικοκινητική αγωγή.
Υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 1998. Από το 2008 διδάσκει στον Τριετή Επαγγελματικό Κύκλο σε Σπουδές Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff (Σχολή Μωραΐτη/Orff-SchulwerkForum).
Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια και μουσικός σε πολλά καλλιτεχνικά σχήματα (1989-2011). Έχει χορογραφήσει δέκα θεατρικές παραγωγές συνεργαζόμενη με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και καλλιτεχνικές εταιρίες (1995-2008), έχει διευθύνει για 7 χρόνια τη σχολή μουσικής προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας (1994-2002).
Είναι πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μoυσικοκινητικής Αγωγής CarlOrff και από το 2008 αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στο InternationalOrff-SchulwerkForum.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος