FOLLOW US: facebook twitter

Ταξίδι με τον Αχιλλέα, το Θησέα και τον Ηρακλή – Παιδική εκδήλωση σήμερα στην 6η Γιορτή Βιβλίου στην Αρχ. Ολυμπία

Ημερομηνία: 11-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

 

muthikoi-irwes-vivlia-olympia

Οι συγγραφείς Σοφία Κομηνέα και Ανδρέας Γιόβανος θα παρουσιάσουν τους «Μυθικούς Ήρωες» από τις εκδόσεις «Ψυχογιός»

Ένα ξεχωριστό ταξίδι με τους Μυθικούς Ήρωες, τον Αχιλλέα, το Θησέα και τον Ηρακλή, μέσα από τις σελίδες τριών διαφορετικών βιβλίων από τις εκδόσεις «Ψυχογιός», θα απολαύσουν σήμερα το απόγευμα, οι μικροί φίλοι των βιβλίων, στην παιδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 6ης Γιορτής Βιβλίου στο πάρκο ΟΣΕ στην Αρχαία Ολυμπία.

giorti-vivliou-olympia-afisa

Μαζί τους, θα είναι οι συγγραφείς Σοφία Κομηνέα και Ανδρέας Γιόβανος, οι οποίοι θα συνομιλήσουν με το κοινό, θα αποκαλύψουν τα μυστικά της εικονογράφησης και θα αφηγηθούν την ελληνική μυθολογία σε στιχάκια!

Η πολύχρωμη και ζωντανή εικονογράφηση του Ανδρέα Γιόβανου φωτίζει τις αγαπημένες μας ιστορίες ενώ τα κείμενα της Σοφίας Κομηνέα σε μορφή στίχων με ομοιοκαταληξία κάνουν το διάβασμα του βιβλίου ευχάριστο και διασκεδαστικό.

Αχιλλέας:. Ένα βιβλίο για να γνωρίσουν οι μικροί μας φίλοι τον ημίθεο Αχιλλέα, τον γενναίο ήρωα του Τρωικού Πολέμου και να τον ακολουθήσουν στις μοναδικές του περιπέτειες. Κείνα τα χρόνια τα παλιά με τους πολλούς πολέμους…

Τον Αχιλλέα, τον τρανό, τον μέγα Μυρμιδόνα, θα σας παρουσιάσουμε με λόγια και εικόνα. Έκτορας, Κάλχας, Πρίαμος, Πάτροκλος κι Αχιλλέας, Ελένη κι Αγαμέμνονας, Θέτιδα κι Οδυσσέας.

Ηρακλής: Οι άθλοι του πιο αγαπημένου μυθικού ήρωα μικρών και μεγάλων ζωντανεύουν μέσα από αυτό το βιβλίο! Κείνα τα χρόνια τα παλιά που ημίθεοι υπήρχαν… Το βίο του ήρωα Ηρακλή θα σας αφηγηθούμε, τους άθλους του τους δώδεκα μαζί εδώ θα δούμε. Λερναία Ύδρα, Κέρβερος, λιοντάρι της Νεμέας, ελάφι της Αρτέμιδος, Ήρα και Ευρυσθέας!

Θησέας: Οι περιπέτειες του μυθικού ήρωα Θησέα ζωντανεύουν μέσα από αυτό το βιβλίο! Κένταυροι, Θεοί και Θεές, ληστές και ήρωες συνοδεύουν το γενναίο ήρωα στην περιπλάνησή του. Κείνα τα χρόνια τα παλιά που ζούσαν Βασιλιάδες…

Τις περιπέτειες του Θησέα που ήτανε χιλιάδες ευθύς θα εξιστορήσουμε σε μερικές αράδες. Αριάδνη και Μινώταυρος, Προκρούστης και Θησέας, Διόνυσος, θεά Αθηνά, Μίνωας και Αιγέας.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:
Ο Ανδρέας Γιοβάνος γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι αρχιτέκτονας και σκιτσογράφος. Σπούδασε στο τµήµα Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και είναι συνιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου GNB Architects, µε έδρα στην Αθήνα και τη Μύκονο.

Η Σοφία Κοµηνέα γεννήθηκε στην Καλαµάτα και είναι απόφοιτος του τµήµατος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ε.Α.Π. µε µμεταπτυχιακό στο τµήµα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει τελειώσει δραµατική σχολή και εργάζεται ως ηθοποιός.

Η επόμενη βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει στις 20 Αυγούστου, αυτή τη φορά για ενήλικες καθώς ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης θα μιλήσει για το βιβλίου του «Λέγε με Καϊρα» από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος