FOLLOW US: facebook twitter

«Ταβάνι μας, ο Ουρανός!»

Ημερομηνία: 30-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Η μετατροπή των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ, στην καρδιά του Πύργου, σε πολυλειτουργικό συγκρότημα Πολιτισμού, Παιδείας, δημιουργικότητας και Τεχνών στους χώρους του οποίου θα στεγαστεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, κατόπιν πρότασης που έχει κατατεθεί από την Περιφέρεια όπως ανακοινώθηκε χθες από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, βρίσκεται πολύ υψηλά στην κυβερνητική ατζέντα και σίγουρα αυτό αποτελεί ευτύχημα. Το πόσο υψηλά όμως, μας το απάντησε ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος.
«Υψηλότερα, δεν γίνεται!» είπε, εξηγώντας πως η συγκεκριμένη πρόταση έχει δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον σε πάρα πολύ υψηλό κυβερνητικό επίπεδο και το όραμα τους για «μετατροπή»
του Πύργου σε τόπο συνάντησης, όχι μόνο εκπαίδευσης Παιδιών και Νέων στα νέα οπτικοακουστικά μέσα αλλά και εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών σε αυτά, απ’ όλη την Ευρώπη, έχει θετική αποδοχή. «Ταβάνι μας είναι ο Ουρανός» σχολίασε με ικανοποίηση καθώς το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ ξεκίνησε μετά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού με τους καλύτερους οιωνούς. Μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς πως φέτος λόγω έλλειψης υποδομών, υπήρξε αδυναμία φιλοξενίας εκατοντάδων παιδιών από την Πάτρα και τη Νάξο – 4 λεωφορεία συνολικά- ο αναγνωρισμένος θεσμός σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, θα περάσει μετά τις εξελίξεις αυτές σε άλλη διάσταση.

«Να διδαχτούμε από τις αποτυχίες του παρελθόντος»

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, στο περιθώριο των χθεσινών ανακοινώσεων, ξεκαθάρισε κατόπιν σχετικής ερώτησης πως η πρόταση της Περιφέρειας για τη στέγαση του Φεστιβάλ στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τη διεκδίκηση του Δήμου Πύργου, αντίθετα συμπλέουν… Μάλιστα, με την ευκαιρία αυτή, δήλωσε πως «κάποια στιγμή θα πρέπει να διδαχτούμε από την ιστορία του πολιτικού συστήματος αυτού του Νομού, την ιστορία των αποτυχιών μας» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αποτυχίες γιατί υπήρχαν στο παρελθόν; Όχι γιατί δεν υπήρχαν διεκδικήσεις αλλά γιατί δεν υπήρχαν διεκδικήσεις που να έχουν ένα στέρεο έδαφος και μία επεξεργασία και ταυτόχρονα μία συλλογική προσπάθεια στην βάση τους. Αυτό το φεστιβάλ θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα μπορούσε να γίνει ο πολιορκητικός κλοιός μέσω του οποίου αύριο μπορούμε να πάμε και αντί να κλαυθμυρίζουμε επειδή μας παίρνουν ένα τμήμα ΤΕΙ να πούμε ότι ο Πύργος είναι κέντρο οπτικοακουστικής παιδείας, έχει εμπειρία 20 ετών και διοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στο κόσμο αναγνωρισμένο και χωρίς να μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα και διεκδικεί ένα τμήμα Ανώτατης Παιδείας που να έχει σχέση με αυτή τη τεχνολογία, με αυτή τη εκπαιδευτική δράση που είναι ένας τομέας του μέλλοντος στο χώρο της παιδείας και των τεχνών. Μπορεί να φαίνεται ότι αυτό είναι του μέλλοντος αλλά δεν είναι του μακρινού μέλλοντος και μπορούν αυτά τα δύο να γίνουν ταυτόχρονα…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος