FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν τον Αγ. Νικόλαο στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 07-12-2017 | Συντάκτης:

Με καλό καιρό η λιτανεία στο λιμάνι

Παρουσία αρχών και φορέων του τόπου τιμήθηκε χθες η μνήμη του πολιούχου Κατακόλου, Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών. Στον φερώνυμο ιερό ναό συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών, ενώ στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ΄ αρτοκλασίας,  προέστη ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.

Παρόντες ήταν ακόμα μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Μπόμπορης ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπης Αριστειδόπουλος, η αντιδήμαρχος Ήλιδας Ρούλα Γκουβίτσα, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Ηλείας Ζώης Υφαντής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου και ο αντιπρόεδρος  Λεωνίδας Βαρουξής και Σάκης Αντωνόπουλος, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Η Φιλαρμονική Πύργου «Απόλλων» συνόδευσε τη λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους του Κατακόλου, με πρώτους να σηκώνουν την εικόνα του Αγίου Νικολάου ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλιού και ο υπολιμενάρχης Απόστολος Γκατζιος. Το λιμάνι χθες φιλοξενούσε και κρουαζιερόπλοιο με χιλιάδες τουρίστες που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά τα θρησκευτικά ήθη του τόπου. Μετά το πέρας της, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου δεξιώθηκε τους επισήμους στο χώρο της Οικίας Ιωάννη Λάτση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος