FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Νικολούτσος: Τέτοιοι αποκλεισμοί δεν βοηθούν την αγορά μας…

Ημερομηνία: 11-12-2017 | Συντάκτης:

Σκληρή γλώσσα Νικολούτσου γιατί αγνοήθηκαν εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας στην σύσκεψη για το τρένο

Η χθεσινή δήλωση του προέδρου ΕΒΕ Ηλείας που τονίζει την ανάγκη και την σπουδαιότητα της συνεργασίας

Την απουσία των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου από την σύσκεψη για την σιδηρ. γραμμή Κατακόλου – Αρχ. Ολυμπίας που έγινε στην Ολυμπία στηλίτευσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του καθώς δεν εκλήθηκε κανένας εκπρόσωπος του ΕΒΕ, των εμπόρων ή άλλου φορέα της επιχειρηματικότητας στο Νομό.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Νικολούτσου έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, έγινε σύσκεψη-παρουσίαση στην Αθήνα και στην Αρχ. Ολυμπία, σε σχέση με την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο-Αρχ. Ολυμπία, με την παρουσία των κ. Περιφερειάρχη, κ. Αντιπεριφερειάρχη, εκπροσώπων των Δήμων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε την απουσία εκπροσώπων της επιχειρηματικότητας της Ηλείας.

Το Επιμελητήριο Ηλείας, οι εμπορικοί σύλλογοι,καθώς και άλλοι φορείς εκπροσώπησης της τοπικής επιχειρηματικότητας  δεν εκλήθησαν στην παραπάνω εκδήλωση.

Δεδομένου ότι η ανάπτυξη της σιδηροδρομικής γραμμής μαζί με τους σταθμούς, συνδέονται με την επιχειρηματική δράση του τόπου, η παραπάνω ενέργεια επιεικώς μας «εκπλήσσει» και μας δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον των επιχειρήσεών μας, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Τη στιγμή που βασική επιδίωξη είναι η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίμακος και η αύξηση της απασχόλησης τέτοιου είδους «αποκλεισμοί» λειτουργούν ανασταλτικά και μας αποθαρρύνουν.

Η χρηματοδότηση ενός τέτοιου έργου με δημόσιο χρήμα μέσω της Ο.Χ.Ε. (ΕΣΠΑ) ύψους 5,1 εκατ. ευρώ οφείλει να διασφαλίζει τη διάχυση των δημιουργούμενων πόρων στην τοπική κοινωνία και κρίνεται αναγκαίο να τεθεί ως όρος στην Σύμβαση.

Το επιμελητήριο από την φάση του σχεδιασμού του προγράμματος ΟΧΕ αλλά και στις επόμενες φάσεις του έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη την αναγκαιότητας ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων δεδομένου του στόχου του προγράμματος που είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας  στην περιοχή υλοποίησης του προγράμματος.

Αναμένοντας, ανταπόκριση ακριβούς ενημέρωσης, από τους αρμόδιους, θα επανέλθουμε με ουσιαστικές προτάσεις και χωρίς δογματισμούς, στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματική κοινότητα κατά προτεραιότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος