FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος η αγωνία για 1229 Ηλείους υποψηφίους

Ημερομηνία: 01-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Ανακοινώθηκαν χθες οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ

-Πολλές και φέτος οι πρωτιές σε όλο το νομό σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

-Ικανοποίηση από τον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ομαλή διαδικασία διεξαγωγής των Πανελλαδικών

Τέλος έλαβε χθες το… πρώτο μέρος της αγωνίας των 1229  αποφοίτων των  Γενικών Λυκείων της Ηλείας και των ΕΠΑΛ και υποψηφίων των Πανελλαδικών, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους από το Υπουργείο Παιδείας και την ανάρτησή τους σε όλα τα σχολεία, ενώ σειρά έχει τώρα η συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους και η ηλεκτρονική υποβολή του. Οι σχολές στις οποίες περνάνε οι υποψήφιοι που πήγαν καλά βαθμολογικά, θα ανακοινωθούν με τις βάσεις τον Αύγουστο όπου θα ακολουθήσει η δεύτερη πράξη της αγωνίας, αν και η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι σίγουρο ότι μπορεί κάλλιστα να εξασφαλίσει ακόμα και σε εκείνους που δεν έγραψαν όσο καλά επιθυμούσαν, μια θέση σε μια σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του μηχανογραφικού είναι η 14η Ιουλίου 2017.

Και φέτος, παρά την «σφαγή» στα Μαθηματικά κατεύθυνσης αλλά και τις δυσκολίες σε άλλα μαθήματα, αφού τα περισσότερα θέματα ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές, έχουμε πολλές πρωτιές στο Νομό σε όλα τα πεδία και βεβαίως η έκπληξη είναι η καλή επίδοση των μαθητών των ΕΠΑΛ.

Πρώτος των πρώτων στην Ηλεία, είναι φέτος ο Δημήτρης Βόσσος από την Κάτω Παναγιά Κυλλήνης, μαθητής του ΓΕΛ Λεχαινών που συγκέντρωσε 19.485 μόρια και εισάγεται άνετα στην Νομική Αθηνών που ήταν και ο στόχος του, ενώ πολλές πρωτιές σημείωσαν και μαθητές περιφερειακών σχολείων που όπως ξέρουμε έχουν πιο περιορισμένες δυνατότητες πρόσβασης σε φροντιστήρια και προετοιμασίας των υποψηφίων.

Στην Ηλεία, όλα εξελίχθηκαν χθες χωρίς κανένα πρόβλημα, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πέρασε με άριστα τις  «εξετάσεις της, καθώς από πολύ νωρίς το πρωί και πολύ πριν τις 11 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, τα αποτελέσματα τα είχαν παραλάβει οι Δ/ντές και είχαν αναρτηθεί στα σχολεία, ενώ σχεδόν σε ίδιο χρόνο ανέβηκαν και στο διαδίκτυο στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας όπου ο κάθε υποψήφιος έμπαινε με τον κωδικό του.

Φυσικά και στα σχολεία πολλά παιδιά και γονείς πήγαν να δουν από κοντά αναρτημένα τα αποτελέσματα και όπως ήταν φυσικό, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, αλλού χαρά κι αλλού απογοήτευση ανάλογα με την βαθμολογία του καθενός. Ωστόσο ακόμα και σε περίπτωση αποτυχίας, γονείς και καθηγητές ήταν κοντά στα παιδιά για να τα στηρίξουν και να τους δώσουν τα μήνυμα ότι η ζωή δεν τελειώνει στα 18, αντίθετα τώρα αρχίζει και μπορούν είτε να βάλουν νέους στόχους, είτε να συνεχίσουν την προσπάθεια για να πετύχουν τους αρχικούς τους.

Δήλωση Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Δημητρέλλος από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή διεξαγωγή και των Πανελλαδικών στην Ηλεία και την χωρίς προβλήματα ανάρτηση των αποτελεσμάτων και έστειλε το δικό του μήνυμα στους μαθητές:

«Με την αποστολή των βαθμών των υποψηφίων από το Υπουργείο Παιδείας προς τα σχολεία όλης της Χώρας κλείνει ο μεγάλος κύκλος των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων. Χιλιάδες μέλη της σχολικής κοινότητας (διοικητικά στελέχη, εκπαιδευτικοί και –κυρίως- μαθητές) συμμετείχαν και φέτος σε μία επίπονη αλλά πολύ ουσιαστική διαδικασία, η οποία σήμερα ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας κρατάμε την ικανοποίηση πως όλα εξελίχθηκαν και φέτος ομαλά, με διαφάνεια και δικαιοσύνη. Κι έτσι από σήμερα οι μαθητές που συμμετείχαν στην διαδικασία γνωρίζουν την ανταμοιβή των κόπων τους και το επίπεδο των μορίων που καθένας τους συγκέντρωσε για τη διεκδίκηση θέσεων στα Πανεπιστήμια της επικράτειας.

Θέλω να συγχαρώ τους μαθητές μας για τις επιδόσεις τους και να τους θυμίσω πως η ολοκλήρωση αυτού του κύκλου δεν είναι ούτε τέλος, ούτε αρχή, είναι μία ενδιαφέρουσα φάση της ζωής τους που θα ακολουθήσει κι από άλλες και άλλες πολλές.

Αυτό που τώρα προέχει είναι η προσεκτική συμπλήρωση του μηχανογραφικού του καθενός. Με κριτήριο τις επιθυμίες τους και με σύμβουλο τη βαθμολογία τους, οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τις προτιμήσεις τους, έτσι ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις τις θέσεις που τους ενδιαφέρουν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Υπενθυμίζω σε όλους τους υποψήφιους πως τα λύκεια της Ηλείας θα παραμείνουν ανοιχτά και πως οι διευθυντές τους και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί παραμένουν στη διάθεση τους για όποια πιθανή διευκρίνιση, απορία ή βοήθεια χρειαστεί ναι τους παρασχεθεί, πριν την οριστική υποβολή του μηχανογραφικού τους, στις 14 Ιουλίου.

Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση. Ας βρει τον καθένα μας ο Σεπτέμβρη εκεί που ορίζει η θέληση μας και το καθήκον μας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος