FOLLOW US: facebook twitter

Σ. Μπαλιούκος: «Έγιναν πολλά με το Ταμείο Μολυβιάτη»

Ημερομηνία: 01-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Γινόταν πανηγύρι στο οποίο δεν συμμετείχαμε, αλλά διεκδικούσαμε για τον τόπο μας»

Μετά τις απαντήσεις που δεν πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος για τα υπόλοιπα του Ταμείου Μολυβιάτη, στο θέμα τοποθετήθηκε μετά από δημοσιογραφική ερώτηση και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων – Σάκης Μπαλιούκος. Ο ίδιος καυτηριάζοντας τις αδικίες που έχουν γίνει σε βάρος της Ηλείας σε ότι αφορά την κατανομή, αποκάλυψε πως μόλις λίγες ημέρες μετά την συγκέντρωση των προσφορών δόθηκαν από το Ταμείο χρηματοδότηση σε χορευτικό σύλλογο της Λακωνίας για την παρουσία του συλλόγου στην Κύπρο. Και τότε διαχειριστής ήταν ο ίδιος ο Πέτρος Μολυβιάτης.

«Τότε είχαμε επισκεφτεί την Αθήνα και είχαμε εκφράσει την διαμαρτυρία μας. Και τότε και τώρα, ο απλός κόσμος και οι φορείς της αυτοδιοίκησης είχαμε μεσάνυχτα για το πόσα χρήματα είναι, πόσα έχουν σταλεί στο νομό, γιατί γινόταν ένα πανηγύρι στο οποίο δεν συμμετείχαμε, απλά διεκδικούσαμε. Μαθαίνουμε συν το χρόνο ότι τα χρήματα τα οποία διακινήθηκαν, ήταν πολλαπλάσια από αυτά που έγιναν γνωστά στο νομό μας. Εμείς στο δήμο μας είμαστε άνθρωποι της πράξης καθώς αυτό που έχουμε βάλει σαν στοίχημα είναι ότι αυτά τα λίγα που έχουμε λάβει μετά από σκληρή διεκδίκηση είναι να πιάσουν τόπο, να τα δει ο κόσμος.

Εκεί είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς ότι έχουμε πάρει είναι εκεί και τα δείχνουμε και ότι  έχουμε θα τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού» είπε ο κ. Μπαλιούκος. Σχολιάζοντας σχετικά με τα χρήματα που δόθηκαν στο δήμο και τα έργα που γίνονται τόνισε πως «… τα 4,5 εκατομμύρια που έχουν βγει σε διαγωνιστικές διαδικασίες, έχουν προκύψει οι ανάδοχοι και θα τα  διεκδικήσουμε μέχρι τέλος, παρά τα παιχνιδάκια του εργολαβικού κόσμου τα οποία αντιμετωπίσαμε πρόσφατα. Αλλά ο δήμος κινήθηκε με διαδικασίες που θα τις τηρήσουμε μέχρι τέρμα και κάποιοι από αυτούς θα βγουν εκτός της διαδικασίας διεκδίκησης έργων. Ακούω απόψεις ότι ήταν μεγάλη η έκπτωση και θα πρέπει να το μειώσουμε.

Οι διαγωνιστικές  διαδικασίες γίνονται για να αναδειχτούν τα ζητήματα του ανταγωνισμού. Συνεπώς αυτός που συμμετέχει σε έναν διαγωνισμό έχει την ευθύνη του μεγάλου ποσοστού που δίνει. Εάν δεν είναι ικανός να το υπερασπιστεί θα βρεθεί εκτός νυμφώνος και στο εξής θα σκέφτεται ο επόμενος για το τι έκπτωση θα πρέπει να δώσει και θα κάνει τους λογαριασμούς  που πρέπει να κάνει. Εμείς θα τηρήσουμε την διαδικασία και θα περιφρουρήσουμε τα χρήματα που ο πολίτης του κόσμου τα έδωσε, σε αυτή τη περιοχή να ορθοποδήσει αλλά να είναι χρήσιμα και στον πολίτη μας  και αυτό θα πρέπει να πράξουν και οι άλλοι δήμοι» είπε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος