FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη Κουρουμπλή-Καλαματιανού με προέδρους Λ.Τ.: Προτεραιότητα τα έργα στα λιμάνια Κατακόλου και Κυλλήνης

Ημερομηνία: 08-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

«Σύντομα τα εξαιρετικώς απαραίτητα έργα που εξαγγέλθηκαν θα υλοποιηθούν» δήλωσε ο Ηλείος Γ.Γ. του Υπ. Ναυτιλίας

Η επικουρία του Υπουργείου Ναυτιλίας, στα υπό υλοποίηση αναπτυξιακά έργα στους λιμένες Κατακόλου και Κυλλήνης, επισημάνθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΠ Πάτρας στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Στη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε παρουσία του Ηλείου Γενικού Γραμματέα του Υπ. Ναυτιλίας Σάκη Καλαματιανού και του Γ.Γ. Λιμένων Χρήστου Λαμπρίδη, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πατρών και οι πρόεδροι των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων της Περιφέρειας μεταξύ αυτών του Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής και Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση από πλευράς των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου επί θεμάτων Ναυτιλίας και Λιμενικών Ταμείων που καλύπτει ο νόμος 4504/2017, ενώ από τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Π., τέθηκαν υπ’ όψη του κ. Υπουργού και των δύο Γεν. Γραμματέων καίρια θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του λιμένα Κατακόλου καθώς και στη στελέχωση του Δ.Λ.Τ.Π..

«Στη συνάντηση αυτή, υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά στα υπό υλοποίηση έργα και εκτέθηκαν αναλυτικά τα αναπτυξιακά έργα στους λιμένες της Ηλείας» σημείωσε ο Ηλείος Γ.Γ. κ. Καλαματιανός συμπληρώνοντας πως υπήρξαν και συγκεκριμένες συζητήσεις και αναφορές σχετικά με την επικουρία που θα προσφέρει το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να υλοποιηθούν το συντομότερο».

Σημείωσε μάλιστα, πως όπως και ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε κατά την ομιλία του, θα γίνει συνάντηση στην Αθήνα για να διαπιστωθεί ποια προβλήματα των λιμανιών μπορούν να λυθούν σύντομα ώστε να αποδεσμευτούν μεγάλες δυνατότητες λιμανιών όπως σε Κατάκολο, Αιγιάλεια και άλλα σημεία της Περιφέρειας.

«Να αισιοδοξούν οι Ηλείοι…»

Στον απόηχο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, όπου για την Ηλεία εξαγγέλθηκαν ιδιαίτερα σημαντικά αναπτυξιακά έργα, ο Ηλείος Γενικός Γραμματέας του Υπ. Ναυτιλίας, χαρακτήρισε το διήμερο αυτό, ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και για την Ηλεία ιδιαίτερα. «Ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης, παρουσίασαν το αναπτυξιακό παραγωγικό μοντέλο της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Ανέλυσαν με σαφή τρόπο το σχέδιο της επόμενης μέρας. Ειδικότερα για την Ηλεία ανακοινώθηκαν έργα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τρόπο υλοποίησης.

Εξαγγέλθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η έναρξη εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος έως τον Ιούνιο του 2018, η σιδηροδρομική σύνδεση Πάτρας- Πύργου και Κατακόλου- Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας, η αποκατάσταση της περιοχής της λίμνης Καϊάφα, η λειτουργία 3 πανεπιστημιακών σχολών στην Ηλεία, η αποκατάσταση και ανάδειξη του Επικούρειου Απόλλωνα, η αξιοποίηση των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους και πολλά άλλα.

Τα έργα αυτά ήταν απαραίτητα για την αναπτυξιακή προοπτική της Ηλείας και δεν υλοποιούνταν για πολλά χρόνια. Η Ηλεία ήταν υποβαθμισμένος νομός χωρίς αναπτυξιακά έργα, καταγράφοντας ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ενώ διαθέτει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες. Τώρα ήρθε η ώρα, να αναληφθούν συγκεκριμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις, και να αισιοδοξούν βασικά οι Ηλείοι ότι σύντομα τα εξαιρετικώς απαραίτητα αυτά έργα θα υλοποιηθούν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος