FOLLOW US: facebook twitter

«Σύμπραξη» για να αλλάξει το τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης

Ημερομηνία: 15-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

diamantopoulos-kostas2

Συνεργασία Διοίκησης Γ.Ν. Ηλείας με Ιατρικό Σύλλογο Πύργου Ολυμπίας

Συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου Ολυμπίας είχε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, ο οποίος και παραβρέθηκε στην προχθεσινή του συνεδρίαση στην οποία μετείχαν ακόμα ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου Νίκος Γκανταΐφης και ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Θάνος Γιαννόπουλος.

Ο κ. Διαμαντόπουλος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο Βαγγέλη Παπαγεωργίου και τα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου για τη συνάντηση και επισήμανε ότι θα υπάρχει πολύ στενή συνεργασία μεταξύ τους. Μάλιστα, τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε κάθε καλόπιστη κριτική και πως περιμένει τις προτάσεις τους για θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο Πύργου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σύσκεψη που προγραμματίζεται τις επόμενες ημέρες στην οποία θα συζητηθεί η πρόταση της 6ης ΥΠΕ για την εφαρμογή του Εφημεριακού Κέντρου και στην οποία θα μετέχει η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, οι Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας καθώς και οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων των δυο πόλεων. «Θα είναι μια σύσκεψη στην οποία θα υπάρξει επεξεργασία και εξειδίκευση της πρότασης της 6ης ΥΠΕ ώστε να διερευνήσουμε το αν αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Ευχαριστώ για φιλοξενία και να είστε σίγουροι ότι η συνεργασία μας θα είναι διαρκής και παραγωγική».

iatrikos-syllogos

(Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας – φωτο αρχείου)

Ακολούθως ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Θ. Γιαννόπουλος επισήμανε ότι τα προβλήματα της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου πλέον είναι μεγάλα και δεν αγγίζουν μόνο το Νοσοκομείο αλλά γενικότερα την Ηλεία. «Η δευτεροβάθμιας περίθαλψη στο Νομό φαίνεται ότι έχει υποβαθμιστεί λόγω της έλλειψης γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και πόρων. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όλοι μαζί, να συνδράμουμε σε αυτή την πρόταση που από παλιά είχαμε κάνει και που τώρα η 6η υπε φροντίζει να τη βάλει σε συζήτηση, προκειμένου να βρεθούν οι λεπτομέρειες για να την εφαρμόσουμε στην πράξη. Τα προβλήματα στις νοσηλευτικές μονάδες Πύργου και Αμαλιάδας είναι πάρα πολλά. Ούτε στη μια, ούτε στην άλλη είναι εύκολο αυτή τη στιγμή με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, να λυθούν. Έχουμε τονίσει ότι χρειάζεται κάποια διαφορετική αντιμετώπιση. Ελπίζω με τη σύμπραξη όλων να βρεθούν οι λύσεις για να αλλάξουμε το τοπίο στην υγειονομική περίθαλψη του τόπου».

Με τη σειρά το πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας Βαγγέλης Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τους γιατρούς και το διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι η συνεργασία μεταξύ τους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος