FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας: Απείχε το 80% των υπαλλήλων από την αξιολόγηση

Ημερομηνία: 03-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τελευταία ημέρα υποβολής των εντύπων της αξιολόγησης και η συμμετοχή στην απεργία- αποχή που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων και η ΑΔΕΔΥ, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ξεπέρασε το 80%. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Ανδρέας Ασημακόπουλος, παρόλο το κλίμα εκφοβισμού που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν πολύ ικανοποιητικό.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ποσοστό κοντά στο 80% των συναδέλφων απείχε από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι εμείς δεν είμαστε ενάντια στη βελτίωση των διαδικασιών των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, εμείς αυτό που θέλουμε και αναζητούμε είναι οι υπηρεσίες που βγαίνουν από εδώ να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Είμαστε όμως αντίθετοι στην καρικατούρα που παρουσιάζεται ως αξιολόγηση  και σε καμία περίπτωση δεν βελτιώνει τις υπηρεσίες. Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι ένα πλέγμα πραγμάτων που ξεκινά από τη γραφειοκρατία και τη συγκρότηση των δομών, την αξιολόγηση των προϊσταμένων και προφανώς μέσα είναι και το ανθρώπινο δυναμικό. Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και ο τρόπος που αυτό θα αξιολογηθεί για κάθε τμήμα και κάθε υπηρεσία, είναι διαφορετικό πράγμα και δεν μπορούμε όλα να τα βάλουμε στο ίδιο σακί. Διαφορετική αντιμετώπιση πρέπει να έχει ένας υπάλληλος που δουλεύει σε έναν ΟΤΑ, ένας νοσηλευτής, ένας δάσκαλος, ένας νοσηλευτής».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση έχει προσεγγιστεί από την κυβέρνηση ως μια απόλυτη μνημονιακή υποχρέωση με ότι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω πορεία. «Διότι υπάρχει η άποψη ότι μπορεί να αποτελέσει μηχανισμό για την απόλυση προσωπικού και σε αυτό εμείς αντισταθήκαμε και για αυτό λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους της ΠΕ Ηλείας που έκλεισαν τα αυτιά τους στις Κασσάνδρες και προχωρήσαμε ενωμένοι απέναντι σε αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης».

Μάλιστα, ο κ. Ασημακόπουλος, επισήμανε ότι η απεργία που προκηρύχθηκε είναι νόμιμη, εφόσον δεν υπάρχει προσφυγή για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. «Βασικό δημοκρατικό δικαίωμα του εργαζόμενου είναι το δικαίωμα στην απεργία, οπότε αυτό δεν το συζητάμε άρα κάποιος που δεν έκανε αξιολόγηση επειδή συμμετείχε στην απεργία, δεν θα έχει καμία συνέπεια. Αν προκύψουν συνέπειες από τη συμμετοχή μας στην απεργία, τότε μιλάμε για ολίσθημα της χώρας ως προς τη μορφή της δημοκρατίας που έχει πλέον».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος