FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας PALSO: “Η γλώσσα είναι επικοινωνία”

Ημερομηνία: 13-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

labropoulou-xristina

Βρισκόμαστε στο κατώφλι της νέας σχολικής χρονιάς η οποία ξεκινά πάλι με πολλά όνειρα, υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες. Ως νέα πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας PALSO εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους-μέλη του συλλόγου μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με πολλές εγγραφές και επιτυχίες. Είμαι βέβαιη ότι οι καταξιωμένοι και έμπειροι συνάδελφοι-ιδιοκτήτες με τις άριστες γνώσεις τους τις δεδομένες ικανότητές τους και τη πολύχρονη εμπειρία τους θα καταφέρουν και φέτος να ανταποκριθούν με απόλυτη επιτυχία στις πολυδιάστατες απαιτήσεις του ρόλου τους.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας, μαζί με αλλους 40 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Π.Ο.Ι.Κ.Ξ.Γ. – PALSO). Οι σύλλογοι πανελλαδικά έχουν μέλη περίπου 5.000 ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών. Ένας από τους βασικούς σκοπούς της PALSO είναι η ανάπτυξη και τελειοποίηση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στην Ελλάδα και η σωστή μετάδοση τους στους μαθητές, καθώς και η διενέργεια εξετάσεων γλωσσομάθειας σε πανελλήνια κλίμακα για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού.

Η PALSO διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία  τις εξετάσεις lAAS και NOCN δυο φορές το χρόνο, οι οποίες και πληρούν αυστηρά τις προϋποθέσεις διαφάνειας και αδιάβλητου και κερδίζουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των μαθητών και όχι άδικα, μια και είναι ένα αληθινό μέτρο αξιολόγησης των γνώσεών τους αλλά κι ένα σημαντικό προσόν για την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.

Όλα τα μέλη των συλλόγων της PALSO είναι νόμιμα και αναγνωρισμένα κέντρα ξένων γλωσσών που ελέγχονται από το κράτος -ΕΟΠΠΕΠ- και έχουν επίσημη επαγγελματική άδεια. συμβάλλουν στο οικονομικό ”γίγνεσθαι” με τους φόρους τους και τις ασφαλιστικές εισφορές τους και βοηθούν στην καταπολέμηση της ανεργίας απασχολώντας έναν μεγάλο αριθμό καθηγητών.

Οι ιδιοκτήτες κέντρων  ξένων γλωσσών -μελών της PALSO- επιμορφώνονται συνεχώς, παρακολουθώντας όλες τις νέες εξελίξεις στον τομέα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, μέσα από  σεμινάρια, εργαστήρια, εκθέσεις βιβλίου και εποπτικού υλικού, δημιουργώντας έτσι ένα ιδανικό  εκπαιδευτικό περιβάλλον όπου η μαθησιακή διαδικασία γίνεται ευκολότερη, ελκυστικότερη και αποδοτικότερη. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο  ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών προετοιμάζονται συστηματικά σε οργανωμένα κέντρα ξένων γλωσσών και μόλις το 7% σε κάποιο ιδιαίτερο μάθημα. πέρα, όμως, απ’ την τεχνογνωσία και τη συνεχή ενημέρωση, που κάνουν το κέντρο ξένων γλωσσών να κερδίζει έδαφος έναντι του ιδιαίτερου στη συνείδηση γονιών και μαθητών, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που το κάνουν να υπερτερεί:

xenes-glwsses

– Η γλώσσα είναι επικοινωνία και αυτό επιτυγχάνεται μόνο στην τάξη του επίσημου σχολείου.. τα κέντρα ξένων γλωσσών έχουν σταθερό πρόγραμμα και το μάθημα δεν αναβάλλεται  είτε  με πρωτοβουλία του μαθητή, είτε του καθηγητή, με αποτέλεσμα την μη ολοκλήρωση της ύλης.

– Η ευγενής άμιλλα και η κοινωνικοποίηση καλλιεργούνται μόνο στις αίθουσες ενός οργανωμένου σχολείου.

– Η χρήση διαδραστικού πίνακα ή Η.Υ είναι το σύγχρονο προνόμιο των κέντρων  ξένων γλωσσών που χρησιμοποιούν τα εποπτικά μέσα για να προσεγγίσουν  κάθε μαθησιακό τύπο μαθητή.                                                         .

-Μαθαίνουμε καλύτερα  ως μέλη μιας ομάδας, με την αλληλεπίδραση των ιδεών, των  προτάσεων, των ερωτήσεων και των απαντήσεων των συμμαθητών και των δασκάλων μας. κι αν κάποιοι γονείς πιστεύουν πως το δικό τους παιδί χρειάζεται ιδιαίτερο μάθημα, αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο σαν ενισχυτική διδασκαλία και μέσα στους χώρους του οργανωμένου σχολείου στο οποίο ήδη σπουδάζει τη γλώσσα.

Τα κέντρα ξένων γλωσσών έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση γονιών και μαθητών και χαίρουν της εμπιστοσύνης τους διότι προφέρουν πρωτογενή, ποιοτική εκπαίδευση και έχουν βοηθήσει τεράστιο αριθμό νέων ανθρώπων να αποκτήσουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας- απαραίτητα προσόντα για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλα τα μέλη μας ότι η οικογένεια της PALSO είναι πάντα δίπλα μας  να μας στηρίζει στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε, να μοιράζεται μαζί μας ανησυχίες και προβληματισμούς και να μας υποδεικνύει λύσεις και διεξόδους. Ας συνεργαστούμε, λοιπόν, όλοι μαζί, για να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και κοινωνική ευαισθησία, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Η κοινή μας αγάπη για τους μαθητές μας ας είναι ο φωτεινός φάρος όλων των προσπαθειών μας!

Με ευχές για μια καλή σχολική χρονιά,

Λαμπροπούλου Χριστίνα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος