FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως: Απεργούν ενάντια στην απόλυση των συμβασιούχων

Ημερομηνία: 20-06-2017 | Συντάκτης:

Με λεωφορείο στην κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Αθήνα

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ την Πέμπτη συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως αντιδρώντας στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (16/6/207) που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων χιλιάδων εργαζομένων.

Μάλιστα θα συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο- συγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Αθήνα, και για το σκοπό έχει ναυλωθεί πούλμαν με ώρα αναχώρησης 6.30 το πρωί από την πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Χρήστος Γαρύφαλλος, η απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 αποτελεί «ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το εργασιακό τους μέλλον. «Η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ομόφωνα πως είναι αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων χωρίς να το συνδέει καν με το χρόνο διάρκειάς τους,  ενώ πλειοψηφικά θέτει ζήτημα ακόμη και για την μέχρι σήμερα πληρωμή των εργαζομένων.

Τα ψέματα και η υποκρισία όμως κάποια στιγμή τελειώνουν και ήρθε η ώρα της ανάληψης των ευθυνών και της εκπλήρωσης των δεσμεύσεων. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων που στηρίζουν πλέον την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων» τόνισε και ανακοίνωσε πως ο σύλλογος συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία καλώντας όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στις υπηρεσίες Καθαριότητας και έχουν πάρει παρατάσεις, τους εργαζόμενους που προσελήφθησαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, τους εργαζόμενους στα κοινωνικά προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι».

Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α. κλπ και τους εργαζόμενοι που απασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς να δώσουν δυναμικά το «παρών» στην κινητοποίηση της Αθήνας. «Τέρμα στην κοροϊδία! Καμία απόλυση συμβασιούχων! Νομοθετική ρύθμιση τώρα!» δήλωσε ο κ. Γαρύφαλλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος