FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως: Στο 30% η συμμετοχή στη χθεσινή απεργία

Ημερομηνία: 23-11-2017 | Συντάκτης:

Σε χαμηλά ποσοστά κυμάνθηκε η συμμετοχή στη χθεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία που είχε προκηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ, στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Η συμμετοχή, κυρίως των εργαζομένων στο δήμο Πύργου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Χρήστο Γαρύφαλλο, ήταν στο 30%, γεγονός που δεν προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

«Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μη κατάργηση των Σχολών ΤΕ Προσχολικής Αγωγής, καθώς και να μην υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία.

Επίσης, διεκδικούμε την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την καταβολή των αποδοχών στους συμβασιούχους των δήμων που παραμένουν απλήρωτοι, καθώς και να μην υπάρξει νέα μείωση των αποδοχών από 1-1-2018 λόγω ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης» είπε και σχολίασε πως η συμμετοχή των εργαζομένων δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και αυτό οφείλεται σε καθαρά οικονομικούς λόγους που δεν επέτρεψαν σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους να απεργήσουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος