FOLLOW US: facebook twitter

Σχολικός κήπος και υγιεινό πρωϊνό

Ημερομηνία: 18-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

dhmotiko-salmonis-hmera-diatrofis3

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στο δημοτικό σχολείο Σαλμώνης

Με τον δικό τους τρόπο και με πολλές δράσεις, γιόρτασαν την Παρασκευή οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σαλμώνης, την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής που εορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου και έπεφτε Κυριακή, μέρα αργίας για το σχολείο.

dhmotiko-salmonis-hmera-diatrofis5

Η σχολική δράση της ημέρας, περιλάμβανε τρία πράγματα: δημιουργία σχολικού κήπου  με αρωματικά και θεραπευτικά φυτά της ελληνικής γης με την καθοδήγηση και βοήθεια της ιδρύτριας της Ομάδας Παραδοσιακών σπόρων Ηλείας Όλγα Βενιζέλου- Ρουβά, , ενημέρωση των μαθητών που στην συνέχεια έγινε πράξη για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση και τέλος ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή που όμως έκλεισε με μια ευχάριστη έκπληξη για τα απιδιά, αφού όλα μαζί έστρωσαν τραπέζι στο προαύλιο και πήραν ένα πλούσιο υγιεινή πρωϊνό!

dhmotiko-salmonis-hmera-diatrofis7

Η πρώτη… πράξη για την δημιουργία του σχολικού κήπου αρωματικών φυτών, παίχτηκε με το όργωμα, αφού ένα τρακτέρ μπήκε στο προαύλιο του σχολείου και όργωσε το κομμάτι γης που θα φύτευαν στη συνέχεια.

dhmotiko-salmonis-hmera-diatrofis1

Οι μικροί μαθητές με ενθουσιασμό, ανασκουμπήθηκαν, ενώ μαζί τους γονείς και δάσκαλοι και βεβαίως η κ. Ρουβά, πήραν τσάπες και αξίνες και άρχισαν το σκάψιμο. Έσπειραν σποράκια, φύτεψαν διάφορα αρωματικά φυτά που τους έφερε η ιδρύτρια της ομάδας παραδοσιακών σπόρων, έκαναν ανακύκλωση και κομποστοποίηση και γενικά πέρασαν μια δημιουργική ημέρα,

dhmotiko-salmonis-hmera-diatrofis6

Στην συνέχεια, , έστησαν τα θρανία τους στο προαύλιο και δημιούργησαν μια μεγάλη τραπεζαρία και ανταμείφθηκαν για τους κόπους τους με ένα πλούσιο πρωινό υγιεινής και μεσογειακής διατροφής που αποτελούνταν από γάλα, ζυμωτό ψωμί, αυγά, λάδι, ελιές, φέτα, μέλι,  ταχίνι, κάστανα και μήλα που ετοίμασαν οι γονείς.

dhmotiko-salmonis-hmera-diatrofis2

Ταυτόχρονα έγινε με τους δασκάλους τους και συζήτηση γύρω από την υγιεινή διατροφή, ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουμε- όπως λαχανικά, φρέσκους χυμούς και φρούτα, ελαιόλαδο, υδατάνθρακες, πρωτεϊνες και κρεατα – γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά κ.α και  τι πρέπει να αποφεύγουμε – όπως  τα πολλά γλυκά και τα junk food που λατρεύουν τα παιδιά, πατατάκια, γαριδάκια και κορεσμένα λιπαρά, οι μικρές αμαρτίες της παιδικής ηλικίας και… όχι μόνο!

dhmotiko-salmonis-hmera-diatrofis4

Τέλος τους επισήμαναν ότι δεν πρέπει να φεύγουμε ποτέ από το σπιτι χωρίς πρωινό γεύμα, που μας γεμίζει ενέργεια για το υπόλοιπο της μέρας μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος