FOLLOW US: facebook twitter

«Σχολείο για κλόουν» και «Αγαμέμνων»: Στο Θέατρο Ήλιδας, Σάββατο και Κυριακή οι μαθητικές θεατρικές παραστάσεις

Ημερομηνία: 01-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Διασκέδαση, Νέα

Οι δυο υπέροχες μαθητικές θεατρικές παραστάσεις που διακρίθηκαν στο θεατρικό διαγωνισμό που διεξήχθη το περασμένο Μάιο στην Αμαλιάδα, θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Οι νέοι της Ηλείας στην Αρχαία Ήλιδα» και του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο, 1 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί η παράσταση «Σχολείο για κλόουν», του Φρ. Βέχτερ, από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, σε σκηνοθεσία της καθηγήτριας, Σοφίας Μάλεση. Στον διαγωνισμό, η παράσταση απέσπασε, εκτός από το βραβείο Καλύτερης Παράστασης, βραβείο Κίνησης, Σκηνικών και Β΄ ανδρικού ρόλου (Ιάσονας Λουκίσας).

Την Κυριακή, 2 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί η παράσταση «Αγαμέμνων», του Αισχύλου, από το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, σε σκηνοθεσία της καθηγήτριας, Ιωάννας Παπαδάκη.

Η παράσταση στον διαγωνισμό διακρίθηκε με τα βραβεία Σκηνοθεσίας, Μετάφρασης, Μουσικής (Ευθύμιος Κωλέτσης), Α΄ γυναικείου ρόλου (Μαριάννα Μαραγκού) και Β΄ γυναικείου ρόλου (Αναστασία Χηνά).

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο νέο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας, στις 9.15 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη.

Κατά το διήμερο των παραστάσεων θα παρευρεθούν και όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στον θεατρικό διαγωνισμό, αφενός για να στηρίξουν τους συμμαθητές τους, και αφετέρου για να παραλάβουν τα αναμνηστικά τους διπλώματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος