FOLLOW US: facebook twitter

Σχέδιο αποστασίας από επιχειρηματίες καταγγέλλει το Μαξίμου

Ημερομηνία: 26-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σχέδιο αποστασίας στο οποίο πρωταγωνιστούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα βλέπει το Μαξίμου πίσω από την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη -μια ανεξαρτητοποίηση, η οποία περιορίζει την κυβερνητική πλειοψηφία στους 152 βουλευτές.

Συγκεκριμένα, πηγές του Μαξίμου καταγγέλλουν ότι «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας. Είναι προφανές το γιατί.

Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη.

Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν.
Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες.

Ο κύριος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Νωρίτερα, και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης είχε καλέσει τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του, ενώ ο Πάνος Καμμένος με μια ανάρτησή του στο twitter «φωτογράφισε» ως εμπλεκόμενο στα επιχειρηματικά συμφέροντα τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter το γνωστό βίντεο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε νυχτερινή διασκέδαση να αναφέρεται στην επικείμενη «πτώση της χούντας».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι «ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε» και από την στιγμή που «δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών».

O κ. Τοσουνίδης προανήγγειλε επίσης αποκαλύψεις για «όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον πρωθυπουργό» που, όπως είπε, έδινε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές από τους Ανεξάρτητους Ελληνες οι τελευταίες διαβεβαιώσεις του κ. Λαζαρίδη ότι μένει και στηρίζει την κυβέρνηση είχαν δοθεί μόλις χθες το βράδυ.

Στην επιστολή της ανεξαρτητοποίησής του, ο Γιώργος Λαζαρίδης αναφέρει πως δεν μπορεί να δεχτεί και να ψηφίσει τον όρο «Μακεδονία» που εμπεριέχεται στη συμφωνία των Πρεσπών και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ζήτησε διευρυμένη πλειοψηφία (180 ψήφους) για τη συμφωνία αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά το τελευταίο briefing των πολιτικών συντακτών.

Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο, Δημήτρης Τζανακόπουλος άφησε σήμερα ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα -ακόμη κι εκείνο της διευρυμένης πλειοψηφίας στην ψήφιση της συμφωνίας – δηλώνοντας στο «Κόκκινο»: «Δεν επαρκεί», είπε, «αυτό ως δικαιολογία, δεν επαρκεί ως πολιτικό επιχείρημα, καθώς, όπως γνωρίζετε, η πρόταση του κ. Καμμένου για την αυξημένη πλειοψηφία και των ΑΝΕΛ, έγινε μετά από την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών. Και πρέπει να σας πω ότι και ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο κ. Καμμένος, όποτε έχει προκύψει το οποιοδήποτε ζήτημα, βρίσκονται σε στενότατη επικοινωνία και συζητούν με καλή θέληση και ανοιχτό μυαλό όλες τις προτάσεις. Αυτό θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε επίσης ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνον δεν απειλείται, αλλά είναι και απολύτως σταθερή», άφησε όμως και εκείνος σαφείς αιχμές για τα κίνητρα του βουλευτή λέγοντας: «Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες ημέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup».

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος