FOLLOW US: facebook twitter

Σχέδια εκσυγχρονισμού της γραμμής «Κατάκολο-Πύργος-Ολυμπία»: Συνάντηση Γ. Λιατσή με Α. Σχίζα

Ημερομηνία: 21-06-2017 | Συντάκτης:

Ο εκσυγχρονισμός και η συνολική αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής «Κατάκολο- Πύργος- Αρχαία Ολυμπία» αποτελεί βασικό στόχο της ΓΑΙΑΟΣΕ και ήδη τα πρώτα βήματα, όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρίας Εκμετάλλευσης Ακινήτων Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Αθανάσιου Σχίζα με τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, έχουν γίνει.

«Το 2020 είναι έτος ορόσημο για τον σιδηρόδρομο. Αν γίνουν νέες χαράξεις και γρήγορες διαδρομές, το τρένο θα γίνει ανταγωνιστικό και θα έχει επιτυχία» επισήμανε ο κ. Σχίζας ενώ αναφερόμενος στην γραμμή «Κατάκολο- Πύργος- Αρχαία Ολυμπία» επισήμανε ότι η αντίληψη με το Δήμο Πύργου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι κοινή και ήδη έχουν κάνει τα πρώτα βήματα. «Πρόκειται για μια σημαντική σιδηροδρομική γραμμή που μπορεί να γίνει διεθνές brand name.

Μπορεί να είναι η Ολυμπία το κυρίαρχο τουριστικό αξιοθέατο αλλά και οι υπόλοιπες περιοχές, όπως ο Πύργος, έχουν να αναδείξουν και άλλα σημεία που θα κάνουν τον κόσμο να σταματάει. Στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί συνολικά η γραμμή και να εμπλουτιστεί με οπτικοακουστικά συστήματα, με ένα βαγόνι-κιόσκι ηλεκτρονικό όπου θα ενημερώνεται ο επιβάτης της κρουαζιέρας.  Πιστεύουμε ότι θα εντάξουμε αυτή τη δυνατότητα, ώστε ο επιβάτης να βλέπει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής την ιστορία του σιδηροδρόμου και της περιοχής.

Επιδιώκουμε τη συνολική αναβάθμιση, δίνουμε μεγάλο βάρος στην ασφάλεια που είναι το σημαντικότερο, στον σιδηρόδρομο, στις διασταυρώσεις και στους πολίτες, αλλά και στα κτιριακά, διότι έχουν ιστορική αξία και αναδεικνύουν το τρένο και την περιοχή».

Ο κ. Λιατσής με τη σειρά του, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του που η ΓΑΙΑΟΣΕ διοικείται σωστά, αντιλαμβανόμενος όπως είπε, ότι και οι προθέσεις της για την πόλη είναι το ίδιο σωστές. «Κοινός παρονομαστής είναι η τοπική και η εθνική ωφέλεια. Παρακάλεσα σε όλους τους σχεδιασμούς να μην αμελείται ο σταθμός του Πύργου.

Εμείς σχεδιάζουμε την ανάπλαση του δρόμου που οδηγεί από τον ΟΣΕ στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης που έχουμε ξεκινήσει. Για μας είναι πύλη εισόδου ο ΟΣΕ. Ο σταθμός θα γίνει ενεργός, θα λειτουργήσει και το παρκινγκ, ενώ και ο περιβάλλων χώρος θέλει συγύρισμα και είναι στις προθέσεις της ΓΑΙΟΣΕ.

Ο ρόλος μας είναι υποβοηθητικός σε όσα κάνει η ΓΑΙΑΟΣΕ. Συμφωνούμε με τη λογική ότι το τρένο, για να γίνει ανταγωνιστικό, θα πρέπει να ξεκινά σχεδόν από την πόρτα του πλοίου, στην προβλήτα και να μην ταλαιπωρείται κάποιος επισκέπτης για να επιβιβαστεί, αρκεί να μην κονιορτοποιεί ότι φτιάχνουμε στο Κατάκολο.

Το τρένο δεν τέλειωνε εκεί που τελειώνει τώρα. Στην κατάλληλη οικονομική συγκυρία θα προχωρήσουμε κόντρα σε μικροσυμφέροντα. Απόψεις που δεν έχουν σχέση με το κοινό καλό αλλά με την εξυπηρέτηση μεμονωμένων προσώπων, δεν μπορούν να αναστείλουν την πορεία των πραγμάτων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος