FOLLOW US: facebook twitter

Σφηνώθηκε στα βράχια: 68χρονος Ιταλός τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθειά του να ψαρέψει στο αλιευτικό καταφύγιο

Ημερομηνία: 04-06-2018 | Συντάκτης:

Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Πύργου, ένας 68χρονος Ιταλός που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά το πρωί του Σαββάτου στο αλιευτικό καταφύγιο της Σκαφιδιάς.

Ο Ιταλός που βρίσκεται στην Ελλάδα, για διακοπές φιλοξενούμενος στο σπίτι ομοεθνή του στη Σκαφιδιά, σηκώθηκε το πρωί του Σαββάτου για να πάει για ψάρεμα στο αλιευτικό καταφύγιο.

Επέλεξε να πάει στο μόλο του καταφυγίου, που όμως η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, καθώς τα βράχια εκεί είναι απότομα και κοφτερά.

Κάτω από αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες ο 68χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε με το κεφάλι στα βράχια προς τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Διερχόμενος από την πλευρά της θάλασσας ιδιοκτήτης ταχύπλοου, αντιλήφθηκε τον αιμόφυρτο τραυματισμένο άντρα σφηνωμένο ανάμεσα στα βράχια και κάλεσε σε βοήθεια.

Ο 68χρονος εκεί που είχε πέσει δεν μπορούσε να κουνηθεί ούτε να ζητήσει βοήθεια. Ήταν θαύμα το γεγονός ότι έγινε αντιληπτός γιατί αν είχε παραμείνει εκεί αβοήθητος ίσως να είχε συμβεί το χειρότερο.

Άμεσα στην περιοχή έφτασε το ΕΚΑΒ και εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κατακόλου, ενώ και άλλοι κάτοικοι και ψαράδες της περιοχής, βοήθησαν τους διασώστες να τον απεγκλωβίσουν από τα βράχια, πριν φτάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία που επίσης κλήθηκε με διασωστικό όχημα να συνδράμει στο συμβάν.

Με μεγάλη δυσκολία λόγω του απότομου στα βράχια και του μεγάλου βάρους του 68χρονου, κατάφεραν να τον μεταφέρουν έως το ασθενοφόρο. Ο άνθρωπος φέρει βαριά τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι και νοσηλεύεται πλέον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος