FOLLOW US: facebook twitter

Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Πύργου: Σε επιφυλακή για ενδεχόμενες πλημμύρες…

Ημερομηνία: 20-11-2017 | Συντάκτης:

Έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου (ΣΤΟ) του Δήμου Πύργου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου να εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στο ενδεχόμενο πλημμυρικών φαινομένων.

Με το παρελθόν να έχει αποδείξει, την αγαστή συνεργασία της πολιτικής προστασίας του δήμου και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής έκανε αναφορά στις πλημμύρες του 2012 τονίζοντας ότι δεν θρηνήσαμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και πρόσθεσε ότι είναι όλοι υποχρεωμένοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα με ότι μέσα διαθέτει ο καθένας. Μάλιστα, τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου είναι η καλύτερη στο Νομό.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Γιάννης Πετρούτσος ενημέρωσε το σώμα για τον κυκλώνα «Ζήνωνα» τονίζοντας ότι εξασθενεί επισήμανε όμως πως η υπηρεσία παραμένει πάντα σε επιφυλακή με 13 οχήματα ενισχυμένα με μηχανήματα κοπής δέντρων και βενζινοκίνητες μηχανές άντλησης υδάτων σε όλα τα κλιμάκια της Ηλείας και στην περίπτωση σοβαρών προβλημάτων θα έχουν τη συνδρομή και υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν και οι πρόεδροι των Α΄ και Β’ ΤΟΕΒ Πύργου κ.κ. Θεοδωρέλος και Αρβανιτάκης, εκφράζοντας την ανάγκη τακτοποίησης των χρεών του δήμου προς τους τοπικούς οργανισμούς. Στο σημείο αυτό, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκαρτσιάρης εξήγησε ότι οι ΤΟΕΒ οφείλουν στο δήμο καθώς για περίπου 10-15 χρόνια πλήρωναν πάγια για έκταση 400 στρεμμάτων που δεν κατέχει ο δήμος και μάλιστα τόνισε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, ξεκαθαρίζοντας πως αν υπάρξει «διαφορά» θα αποδοθεί στο ακέραιο.

Λάπατο και Εργατικές Κατοικίες Κατακόλου

Ειδική αναφορά έγινε για την περιοχή του Λάπατου από τον κ. Λιατσή ζητώντας από τους κατοίκους να είναι υποψιασμένοι σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης καθώς δεν μπορούν να αποτρέψουν το φαινόμενο ενώ ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Τάκης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην τάφρο που κατευθύνει τα νερά προς την πόλη και έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν οι Εργατικές Κατοικίες της οδού Κατακόλου, προσθέτοντας πως θα πρέπει το θέμα αυτό να τακτοποιηθεί.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος τονίζοντας ότι απαιτούνται ουσιαστικές παρεμβάσεις για να μην πλημμυρίσει ξανά το Νοσοκομείο καθώς κακοτεχνίες στο γεφυράκι πλησίον της νοσηλευτικής μονάδας μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Τέλος, τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος του ΓΟΕΒ Νίκος Σουρελές ο οποίος μίλησε για την κακή κατάσταση των αντλιοστασίων που στην περίπτωση βλαβών θα πλημμυρίσει όλη η περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος