FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία Λιατσή με πρόεδρο ΚΤΕΛ – Σχεδιάζουν την μεταφορά των τουριστών στον Πύργο

Ημερομηνία: 06-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

liatsis-ktel

Η προοπτική συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πύργου και ΚΤΕΛ Ηλείας για την μετακίνηση των τουριστών που αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο, στην πόλη, εξετάστηκε χθες στο Λάτσειο, στη διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή και του προέδρου του ΚΤΕΛ Χρήστου Δημακόπουλου.

Παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Βλαχαντώνη και του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεσσαλά, τονίστηκε η ανάγκη σχεδιασμού του τρόπου μετακίνησης και μεταφοράς των τουριστών στην πόλη μέσω δελεαστικών δρομολογίων που θα απευθύνονται αποκλειστικά στους τουρίστες του Κατακόλου.

«Η συνάντηση αυτή θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα γιατί το ΚΤΕΛ διαχειρίζεται το θέμα της μετακίνησης σε μια περιοχή που δεν υπάρχει σιδηρόδρομος, δεν υπάρχει αεροδρόμιο και είναι ο αποκλειστικός μεταφορέας» είπε ο κ. Λιατσής και πρόσθεσε ότι ο δήμος νομιμοποιείται να έχει καλή επαφή με το ΚΤΕΛ και να είναι αρωγός στις προσπάθειες του διοικητικού συμβουλίου και του προέδρου του. «Πιστεύουμε ότι το ΚΤΕΛ, θα παρακολουθήσει το μεγάλο θέμα της μεταφοράς τουριστών από το Κατάκολο στον Πύργο καθώς ως Οργανισμός έχει προτεραιότητα και τις καλύτερες δυνατότητες, είναι φερέγγυος και κοινωνικός. Όπου μπορούμε να διευκολύνουμε θα το κάνουμε και ελπίζω πως θα υπάρξει συνεργασία».

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Δημακόπουλος επισήμανε ότι η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να είχε γίνει δυο χρόνια νωρίτερα- όπως είπε και ο Δήμαρχος- ωστόσο σεβάστηκαν τον αγώνα που έδινε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Από δω και πέρα τα επόμενα χρόνια, θα δώσουμε χέρι- χέρι τη βοήθεια που χρειάζεται ο Νομός μας για την ανάπτυξη. Η πρόταση για τη μεταφορά των τουριστών μας ενδιαφέρει, είχαμε μιλήσει και με τον προηγούμενο δήμαρχο για όλα αυτά και τώρα πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποια άκρη. Σχεδιάζουμε την ανάπτυξη της πόλης μας, της περιοχής μας, για όλους μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος