FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία Γ. Αργυρόπουλου με Διοικητή Γ.Ν. Ηλείας

Ημερομηνία: 13-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

diamantopoulos-argiropoulos

«Ο πυλώνας υγείας είναι το Νοσοκομείο Πύργου»

Τη στήριξη και τη συμπαράσταση του, στη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας εξέφρασε χθες στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο Πύργου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Κων/να Πανέτα.

Ο κ. Αργυρόπουλος, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Διοικητή κ. Κώστα Διαμαντόπουλο για την κατάσταση λειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου και για τα προβλήματα που καλείτε να επιλύσει και μάλιστα τόνισε πως θα ήταν ιδιαίτερα θετικό να συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης προκειμένου να υπήρχε και μια απόφαση στην οποία θα εκφραζόταν η στήριξη και η κατεύθυνση του δήμου στο θέμα της υγείας.

«Ήρθαμε για να ενημερωθούμε για την σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου και γενικότερα του τομέα υγείας στην περιοχή και να δηλώσουμε τη στήριξη μας και τη συμπαράσταση μας σε όποιες πρωτοβουλίες πάρει για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου και την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη στους συμπολίτες μας» τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος και πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος και επιστήμονας που κατάγεται και ζει στον Πύργο, ανέλαβε τα ηνία της διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου. «Γνωρίζει τα προβλήματα, τα οποία έρχονται από μακριά και δεν είναι τωρινά, αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία και μπορεί να ανοίγει τους δρόμους για λύσεις στα περισσότερα από αυτά. Θέση μας είναι ότι θα πρέπει επιτέλους να ληφθούν γενναίες αποφάσεις όσον αφορά τον τομέα της δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στο νομό. Προς αυτή την κατεύθυνση, θεωρούμε ότι θα πρέπει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική απόφαση και κατεύθυνση του δήμου μας, προς αυτό το θέμα. Δεν είμαστε υπέρ του κλεισίματος νοσηλευτικών μονάδων ή άλλων δομών, ωστόσο θεωρούμε ότι ο πυλώνας της υγείας στην Ηλεία πρέπει να είναι το Νοσοκομείο Πύργου. Ένα νοσοκομείο που διαθέτει άριστη υλικοτεχνική υποδομή, άξιους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα πρέπει όμως να ενισχυθεί. Μιλήσαμε και για τα τρέχοντα προβλήματα, που αφορούν κυρίως την Παθολογική Κλινική, την αντικατάσταση του αξονικού τομογράφου και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει άμεσο ενδιαφέρον για τα δυο αυτά ζητήματα, γιατί η Παθολογική είναι η καρδιά ενός νοσοκομείου».

Ο κ. Διαμαντόπουλος, επισήμανε, ότι η δουλειά του θα διευκολυνθεί, εάν έχει ως συμπαραστάτες τους φορείς της πόλης, επισημαίνοντας πως βασικός του στόχος είναι να γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί με την κοινωνία και να βελτιώσουν την εικόνα του Νοσοκομείου. Προϋπόθεση όμως για αυτό, είναι όπως είπε, να αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι καθώς από εμάς εξαρτάται. Ενημερώνοντας τον κ. Αργυρόπουλο για τη λειτουργία του Νοσοκομείου επισήμανε πως το τελευταίο και σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν ήταν με την Παθολογική, όπου με την μετακίνηση δυο γιατρών από την Πάτρα η λειτουργία της επανήλθε σε ισορροπία. «Στόχος μας είναι στο επόμενο κύμα προσλήψεων να προβλεφθούν δυο ακόμα θέσεις μόνιμων Παθολόγων. Επίσης, επειδή ο αξονικός τομογράφος έχει ξεπεράσει τον κύκλο ζωής του, επιδιώκουμε την αντικατάσταση του. Υπάρχουν και επιμέρους προβλήματα αλλά είναι ελεγχόμενα καθώς έχουμε εμβαθύνει τη συνεργασία μας με τα Κέντρα Υγείας τα οποία μας διαθέτουν Γενικούς Ιατρούς στα Επείγοντα ώστε να υπάρχει επαρκής στελέχωση. Αυτή η συνάντηση, αποτελεί την αφετηρία συνεργασίας και ίσως αν υπάρξει και μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταφέρουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα. Θέλουμε δίπλα μας την κοινωνία, συμπαραστάτη και αρωγό» κατέληξε ο κ. Διαμαντόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος