FOLLOW US: facebook twitter

Συνελήφθη ο Κώστας Μπαρμπαρούσης

Ημερομηνία: 18-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Η σύλληψή του έγινε σε σπίτι φίλου του στην Πεντέλη Αττικής.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης αναζητούνταν έπειτα από δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για όσα είχε πει στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Παρασκευής, όταν μεταξύ άλλων κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνει πραξικόπημα και να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε -όπως είπε- να σταματήσει «η προδοσία της Μακεδονίας».

Την εντολή για την ποινική δίωξή του είχε δώσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ο οποίος ζητούσε να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας και ξεκαθάριζε με σαφήνεια ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.

Είχε προηγηθεί η άμεση κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να στείλει τα πρακτικά της Βουλής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο και ακολούθησε η από κοινού ενέργεια των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή του Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι έσπευσαν στον Αρειο Πάγο και προσκόμισαν στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Ζαχαρή, τόσο το βίντεο με τον αντιδημοκρατικό και πραξικοπηματικό οχετό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής όσο και επικυρωμένα πρακτικά του ναζιστικού παραληρήματός του στη Βουλή, καταθέτοντας μήνυση.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος