FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης Τάκη Αντωνακόπουλου

Ημερομηνία: 04-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

antonakopoulos-takis

«Αποκριάτικη εκδήλωση» η ανακήρυξη Κουρουμπλή – Τσιρώνη σε επίτιμους δημότες»

Εφ’ όλης της ύλης, τοποθετήθηκε στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πύργου «Ανάσα» Τάκης Αντωνακόπουλος καταθέτοντας ταυτόχρονα και προτάσεις για σειρά θεμάτων του Δήμου.

Αρχικά, ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε για τους Δασικούς Χάρτες εκφράζοντας τη διαφωνία του, για τον χρόνο, τον τρόπο και το κόστος της συγκεκριμένης κυβερνητικής πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι στο Δήμο Πύργου αθροιστικά, έχει περιορισθεί η συνολική έκταση και έχει αυξηθεί το κόστος γης. «Ζητάμε αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά το θαλάσσιο πάρκο, από Κατάκολο έως Κυπαρισσία. Η ρύθμιση αυτή αχρηστεύει όλη την παραλιακή καλλιεργήσιμη γη. Ζητάμε να μην αλλάξει το καθεστώς διανομής των εκτάσεων της αποξηραμένης λίμνης Αγουλινίτσας και γενικότερα να  παγώσει  κάθε διαδικασία περί δασικών χαρτών. Επίσης θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν στοιχεία επιδότησης, ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, ηλικίες δέντρων, καταβολή φόρων για συγκεκριμένες εκτάσεις».

 Σκληρή κριτική όμως, άσκησε στη δημοτική αρχή για την πρόταση του Δημάρχου σχετικά με την ανακήρυξη των Υπουργών Π. Κουρουμπλή και Γ. Τσιρώνη σε επίτιμους δημότες, τονίζοντας ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση στο Δήμο διαφωνεί με την «προγραμματισμένη Χολιγουντιανή εκδήλωση». Όπως είπε η προσωρινή λύση στη διαχείριση των αποβλήτων οφείλεται στην καθυστερημένη υλοποίηση από το ΦΟΣΔΑ του εδώ και χρόνια συνολικού- συλλογικού προγραμματισμού για όλους τους δήμους της Ηλείας και πως η Τριανταφυλλιά είχε προαποφασιστεί ως χώρος εγκατάστασης του εργοστασίου.  «Στην προκειμένη περίπτωση, ο Δήμος του Πύργου, ήταν ο μόνος Δήμος της ΠΕ Ηλείας που κατάντησε για δυο συναπτά έτη να είναι απέραντος σκουπιδότοπος και η συνδρομή της κεντρικής πολιτείας όσον αφορά την εξεύρεση ΧΥΤΑ ανά την Ελλάδα ήταν μικρή και πολλοί Δήμαρχοι αγνόησαν επιδεικτικά τις υποδείξεις του κ. Κουρουμπλή.

Αναφερόμενος στον κ. Τσιρώνη, επισήμανε ότι είχε ιδεοληψία κατά της δεματοποιήσης ωστόσο δεν ενοχλήθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία του δεματοποιητή στα Κονιδέικα ήταν παράνομη και χωρίς άδεια, συμπληρώνοντας ότι «ο πρωταγωνιστής του κακουργήματος κ. Λιατσής ουσιαστικά καλύφθηκε από τους παραπάνω Υπουργούς για αυτό και θέλει να δημιουργήσει το «ηρωικό έπος» των σκουπιδιών». «Εμείς θα απέχουμε από αυτές τις αποκριάτικες εκδηλώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος.

Στη συνέχεια πρότεινε την ίδρυση και λειτουργία ΑΕΝ (Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού) στο Κατάκολο αλλά και ιατρείου ενώ μίλησε και για τις ανάγκες της αγροτικής οδοποιίας, τονίζοντας ότι μπορεί να γίνει αίτημα άμεσης μεταφοράς για 6 μήνες του Τάγματος Μηχανικού Στρατού Ξηράς που εδρεύει στο Λουτράκι, στη ΣΕΤΤΗΛ, για την εκτέλεση έργων στο σεισμόπληκτο- πυρόπληκτο Πύργο καθώς κάτι τέτοιο επιτρέπεται από τον στρατιωτικό κανονισμό.

Ακολούθως, πρότεινε την άμεση χρηματοδότηση μελέτης προσδιορισμού της ρύπανσης στο Ποτόκι και τα Κονιδείκα, υπενθυμίζοντας ότι σε αυτό είχε απαντήσει θετικά ο κ. Τσιρώνης, τη Συγκρότηση και λειτουργία Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο καθώς και την αγορά και λειτουργία Δημοτικού Ασθενοφόρου και ανάπτυξης Κοινωνικών Δομών.

Στο κομμάτι του Πολιτισμού, ο κ. Αντωνακόπουλος ζήτησε την άμεση τοποθέτηση του ανδριάντα του αείμνηστου Γιώργη Παυλόπουλου στον περίβολο του Θεάτρου Απόλλων ενώ χαρακτήρισε συκοφαντία για την πόλη, την προσπάθεια του Δημάρχου να μετονομάσει την πλατεία Σάκη Καράγιωργα όταν μάλιστα η πολιτεία (2015) κυκλοφόρησε σειρά γραμματοσήμων με την προσωπογραφία του.

Τέλος ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε για το ΤΕΙ, τονίζοντας ότι έχουν ζητήσει από το Δήμαρχο τη μελέτη για την κτιριακή εγκατάσταση χωρίς αποτέλεσμα και αυτό γιατί «δεν υπάρχει». «Αποδείξαμε ότι στη Βαρβάσαινα, μόνο 6.5στρέμματα υπάρχουν οικοδομήσιμα και τα υπόλοιπα σύμφωνα με έγγραφο του Δασάρχη είναι αναδασωτέα, μετά τις πυρκαγιές του 2007. Επίσης, ζητάμε την άμεση μεταφορά προσωπικού ΔΕΠ από το Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων της Πάτρας στο αντίστοιχο στον Πύργο καθώς και να μεταφερθούν όλα τα εποπτικά και εργαστηριακά μέσα και υλικά κατηργημένων Τμημάτων στον Πύργο».

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος