FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Γιώργου Νικολόπουλου: «Όνειρό μου οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Ημερομηνία: 26-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο 16χρονος Πυργιώτης πρωταθλητής Ελλάδας, μιλά για την ενασχόλησή του με το άθλημα της πάλης

O Πυργιώτης παλαιστής Γιώργος Νικολόπουλος είναι αναμφισβήτητα από τους πιο ελπιδοφόρους Ηλείους αθλητές με βάση τις μέχρι τώρα διακρίσεις του. Στα 16 του χρόνια   είναι μέλος της Eθνικής Oμάδας πάλης, έχει στεφτεί ήδη τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Παίδων της ελληνορωμαϊκής  κι έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα τον περασμένο Οκτώβριο στην Τουρκία. Ο προπονητής του στον ΤΙΤΑΝ Πύργου, Αλέξης Κολιτσόπουλος, ο οποίος  έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με το Νικολόπουλο αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές του συλλόγου, τον προετοιμάζει εντατικά  για το Πανευρωπαϊκό της Βοσνίας, που θα διεξαχθεί σε ένα μήνα περίπου, αλλά και για το Παγκόσμιο της Αθήνας το Σεπτέμβριο. Ο Νικολόπουλος μίλησε στην «Πρωινή» για την ενασχόλησή του με την πάλη και τις προσωπικές του φιλοδοξίες στο άθλημα, που φτάνουν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

-Γιώργο, πότε ξεκίνησες την πάλη και γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο άθλημα;

Ξεκίνησα σε ηλικία 9 ετών ύστερα από την προτροπή ενός οικογενειακού φίλου. Επέλεξα το συγκεκριμένο διότι είναι άθλημα επαφής με τον αντίπαλο, αλλά χωρίς χτυπήματα και ταυτόχρονα απαιτεί σωματική δύναμη και ευστροφία σε θέμα τεχνικής και τακτικής για να αντιμετωπίσεις τον συναθλητή σου.

-Πόσες ώρες προπονείσαι την ημέρα και πώς συνδυάζεις τις προπονήσεις με το σχολείο;

Καθημερινά προπονούμαι 2,5 ώρες και σε περιόδους αγώνων κάνουμε 2 προπονήσεις την ημέρα. Μια πριν το σχολείο και μία μετά. Επίσης, σε όλες τις σχολικές διακοπές συμμετέχω σε προετοιμασίες της Εθνικής Ομάδας, όπου κάνουμε 3 προπονήσεις την ημέρα. Είναι δύσκολο να συνδυάσεις τις προπονήσεις με το σχολείο, εξαιτίας του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου και της αυξημένης κόπωσης.

 

-Ο ΤΙΤΑΝ και ο προπονητής σου, Αλέξης Κολιτσόπουλος, πόσο σε έχουν βοηθήσει;

Η ομάδα αλλά πιο συγκεκριμένα ο προπονητής μου Αλέξης Κολιτσόπουλος, ο οποίος με την μεγάλη του εμπειρία σαν πρωταθλητής και μέλος της Εθνικής Ομάδας για πολλά χρόνια, με έχουν στηρίξει σημαντικά στο κομμάτι της ψυχολογίας, της αθλητικής νοοτροπίας και γενικότερα στην εξέλιξή μου σαν αθλητής. Είμαι τυχερός που έχω δίπλα μου ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα.

-Ποιες είναι οι μεγαλύτερες διακρίσεις σου μέχρι στιγμής; Από πότε είσαι μέλος της Εθνικής Ομάδας;

Οι μεγαλύτερες διακρίσεις μου μέχρι στιγμής είναι οι πρωτιές σε τρία πανελλήνια πρωταθλήματα, τα μετάλλια σε διεθνή τουρνουά και η 3η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Είμαι μέλος της Εθνικής από το 2016.

 

-Ποια είναι η διοργάνωση που έρχεται , στην οποία θα πάρεις μέρος και με τι στόχο θα αγωνιστείς;

Η επόμενη σημαντική διοργάνωση είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στις 25-30 Ιουλίου στη Βοσνία, όπου στόχος μου είναι μια θέση στην πεντάδα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

 

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου γενικότερα στο άθλημα; Πού θέλεις να φτάσεις;

Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ, με μεγάλο μου όνειρο την εκπροσώπηση της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς αγώνες. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς της ομάδας και το πρατήριο υγρών καυσίμων Διονυσόπουλος που με στηρίζει προσωπικά ώστε να μπορώ να συμμετέχω σε διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό και φυσικά τους γονείς μου που με βοηθούν σε κάθε μου βήμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος