FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Κοτζά με εκπροσώπους ξένων χωρών

Ημερομηνία: 04-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 30 Ιουλίου επισκέφθηκαν το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζά αντιπροσωπείες ξένων αποστολών  με σκοπό την συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το πάντα επίκαιρο θέμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Ως γνωστόν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, προωθεί σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας  κείμενο – διακήρυξη για την εκεχειρία, το οποίο έχουν υπογράψει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, πρέσβεις κ.λ.π.

Από πλευράς ξένων αντιπροσωπειών συμμετείχαν στην συνάντηση, ο πρέσβης στην Ελλάδα του Καζακστάν Alexei Volkov, ο επιτετραμμένος της Ρωσικής Πρεσβείας Oleg Bredikhin και ο πρόεδρος του Ελληνοευρωασιατικού Επιμελητηρίου Σπύρος Κουβέλης. Τις ξένες αντιπροσωπείες συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γεώριος Αγγελόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας καθηγητής  κ. Κωνσταντίνος Φίλης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η συζήτηση περιστράφει κυρίως γύρω από τους τρόπους προώθησης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς καλωσορίζοντας του εκλεκτούς επισκέπτες αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου σε ζητήματα ειρήνης και ιδιαίτερα της Εκεχειρίας και κάλεσε σε συστράτευση για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, προϋπόθεση των οποίων αποτελεί η Εκεχειρία.

Ο κ. Φίλης από την πλευρά του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ιδιαίτερα επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του κειμένου Εκεχειρίας που υπεγράφη στις 20 Ιουλίου μπροστά στο Ναό της Ήρας, από τους Δημάρχους Ήλιδας, Ολυμπίας και Σπάρτης.

Η συζήτηση περιστράφει επίσης και σε άλλα θέματα συνεργασίας με τις Χώρες του Ευρωασιατικού Συνδέσμου κυρίως στο πολιτισμό και τον τουρισμό. Τέλος ο Δήμαρχος Ολυμπίας πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους επικεφαλής των αντιπροσωπειών. Ακολούθησε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο από τον αρχαιολόγο Κώστα Αντωνόπουλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος