FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λιατσής και Β. Παναγόπουλος: Ένα βήμα πριν το ΦΕΚ τα ΣΧΟΟΑΠ του Πύργου

Ημερομηνία: 02-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

«Ξεμπλόκαρε» η διαδικασία με συντονισμένες προσπάθειες Γ. Λιατσή και Β. Παναγόπουλου στην Αποκεντρωμένη

Η εξέλιξη αυτή δίνει λύση και στην κατασκευή του 1ου Λυκείου

Καρπούς απέδωσαν οι συντονισμένες και από κοινού προσπάθειες του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης και πρώην αντιδημάρχου Βασίλη Παναγόπουλου, στο θέμα της ολοκλήρωσης της μελέτης των Σχεδίων Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) καθώς η πολυπόθητη υπογραφή για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία, μπήκε από τον ίδιο τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύση Παναγιωτόπουλο.

Πλέον, απομένει η έγκριση από το ΣΥΠΟΘΑ για να δημοσιευθεί, η αναπτυξιακή αυτή μελέτη για την πόλη, σε ΦΕΚ.

Όπως αναφέραμε στο χθεσινό μας φύλλο, «μια σφραγίδα», μια υπογραφή δηλαδή της Διεύθυνσης Υδάτων για τη θεώρηση των γεωλογικών μελετών, καθυστερούσε 15 μήνες την ολοκλήρωση της μελέτης των ΣΧΟΟΑΠ και ύστερα από παρέμβαση του κ. Παναγόπουλου, που ήταν αυτός που ξεκινούσε ουσιαστικά τη διαδικασία των Σχεδίων το 2008, και τη στήριξη του Δημάρχου, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, υπέγραψε (στις 24/10/2017) καθ’ υπέρβαση τις γεωλογικές μελέτες που καθυστερούσαν οι υπηρεσίες του…

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη καθώς τα ΣΧΟΟΑΠ αποτελούν βασικό εργαλείο ανάπτυξης μιας πόλης, που βάζει «τάξη» στις χρήσεις γης και πλέον θα γνωρίζει ο οποιοσδήποτε που επιτρέπεται να επενδύσει (κατοικίες, ξενοδοχεία, βιοτεχνίες, παραθεριστικές κατοικίες, σχολεία κτλ). Ταυτόχρονα, θα προσφέρει λύση σε σοβαρά θέματα που έχουν «κολλήσει» όπως η κατασκευή του 1ου Λυκείου Πύργου, το Ξυστρή, το Νοσοκομείο κ.α.

Για τις ευχάριστες αυτές εξελίξεις, οι κ.κ. Γαβρίλης Λιατσής και Βασίλης Παναγόπουλος παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου από το Πολύκεντρο ενώ υπήρξε και τηλεφωνική δήλωση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης κ. Διονύση Παναγιωτόπουλου ο οποίος και ξεκαθάρισε πως η διαδικασία «ξεμπλόκαρε» με τη δική του έγκριση και δεν υπάρχει πλέον θέμα αναμονής κάποιας υπογραφής.

«Καλό παράδειγμα συνεργασίας»

Ο κ. Λιατσής, επισήμανε ότι η υπόθεση της έγκρισης των μελετών ΣΧΟΟΑΠ, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα συνδυασμένων ενεργειών και συνέχειας ενεργειών. «

Η υπόθεση έχει ξεκινήσει από το 2006  και έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για την περιοχή μας καθώς αλλάζει όλη τη φιλοσοφία της χρήσης γης και λύνει προβλήματα που είναι στο συρτάρι πολλά χρόνια. Είχαν ξεκινήσει οι ενέργειες από τον κ. Παναγόπουλο, στη συνέχεια έκανα ότι μπορούσα και είμαστε στη ευχάριστη θέση να πούμε ότι στις 24/10 ο κ. Παναγιωτόπουλος έβαλε την υπογραφή του και ξεμπλοκάρισε το θέμα. Πιστεύω ότι είναι η ευτυχέστερη των εξελίξεων που μας ανάγκασε να κάνουμε και την προχθεσινή σύσκεψη. Μακάρι και σε άλλες περιπτώσεις να έχουμε τέτοια δύναμη και να λειτουργήσουμε με παρόμοιο τρόπο, δίνοντας λύση σε μεγάλα θέματα τα οποία δε μπορούν να ανήκουν μονάχα σε ένα δήμαρχο και μονάχα σε μια δημοτική αρχή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, ικανοποιημένος από εξέλιξη γιατί πράγματι έγινε κάτι πολύ σημαντικό».

«Στην τελική ευθεία μετά από 10 χρόνια προσπαθειών»

Ο κ. Βασίλης Παναγόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την τήρηση της υπόσχεσης που του είχε δώσει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης κ. Παναγιωτόπουλος, αλλά και τη χαρά του, για όλα όσα είπε ο κ. Λιατσής αναφορικά με τη συνέχεια που πρέπει να έχει η δημοτική αρχή. Μια συνέχεια που πρέπει να είναι προς όφελος των δημοτών, ανεξάρτητα- όπως είπε- από το ποιος ξεκινάει ένα έργο. «Το θέμα δεν είναι ποιος το τελειώνει, αλλά να τελειώσει. Και χαίρομαι πραγματικά που ένα έργο το οποίο ταλαιπωρήθηκε δέκα χρόνια, έχει φτάσει στην τελική ευθεία».

Μάλιστα, τόνισε ότι όταν η μελέτη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ θα λυθούν πολλά προβλήματα όπως το θέμα του 1ου Λυκείου καθώς θα προχωρήσει το τοπικό ρυμοτομικό που είχε «κολλήσει» στη χρήση γης. «Αυτή η μελέτη είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή μας διότι ένας επενδυτής που θέλει να επενδύσει πρέπει πρώτα να εξετάσει τη χρήση γης και τους τίτλους. Μπαίνει δηλαδή μια τάξη στις χρήσεις, και κάθε ένας που θέλει να κάνει μια επένδυση θα γνωρίζει που επιτρέπεται να κάνει τι».

Ο κ. Παναγόπουλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Παναγιωτόπουλο και τον Δήμαρχο, τονίζοντας ότι με συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να φέρουν εις πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο και ευχήθηκε, το καλό αυτό αποτέλεσμα να είναι η αρχή για την ολοκλήρωση και άλλων έργων και μελετών που είχαν αρχίσει επί θητείας του. «Χαίρομαι που με κάλεσες και αισθάνομαι περήφανος γιατί έχω βάλει ένα λιθαράκι από το 2008 για την ολοκλήρωση αυτής της μελέτης» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος