FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων του Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας με τους εκπαιδευτικούς της Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 21-10-2016 | Συντάκτης:

19olympia-fest-poster

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο Cine CINEMA στην Αμαλιάδα

Σε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων καλεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:00 στο cine CINEMA Αμαλιάδας τους εκπαιδευτικούς του δήμου Ήλιδας το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Αφορμή για την εκδήλωση αυτή είναι η από κοινού πρωτοβουλία του Φεστιβάλ, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ήλιδας να οργανώσει μόνιμα στην Αμαλιάδα το Διαγωνιστικό Τμήμα του Ντοκιμαντέρ (KIDS & DOCS).

cine-cinema-amaliada

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου, στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει την Αμαλιάδα ως ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ αφού, εκτός του διαγωνιστικού προγράμματος, θα οργανωθούν συνολικά περί τις 70 εκδηλώσεις (αφιερώματα, εργαστήρια, σεμινάρια, λογοτεχνικές εκδηλώσεις και λοιπές εκπαιδευτικές δραστηριότητες), στο διάστημα από 4 έως 16 Δεκεμβρίου 2016.

spyrou-dimitris

Εξαίροντας το ρόλο των εκπαιδευτικών στην επιτυχία του θεσμού, ο κ. Σπύρου αναφέρει ότι «για να φέρουμε εις πέρας  όλη αυτήν την οργανωτική δουλειά έχουμε συγκροτήσει μια οργανωτική ομάδα από ανθρώπους με εμπειρία αλλά και με ενθουσιώδη διάθεση. Ωστόσο σας δηλώνω ότι έχουμε ανάγκη και από τη δική σας ουσιαστική συμμετοχή και συνεργασία. Διότι το Φεστιβάλ Ολυμπίας, πέραν των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του (αισθητικές / καλλιτεχνικές επιλογές, εκπαιδευτική διάσταση, ενεργός συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και ιδίως των παιδιών κλπ.), αναγνωρίζει ότι οφείλει την επιτυχία του στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία πρώτα απ’ όλους αντιλήφθηκε τη σημασία του και εκτίμησε το έργο του».

Και καταλήγει: «Ως εκπαιδευτικό που δίνει καθημερινά τη μάχη για τη μόρφωση των παιδιών και πασχίζει για μια καλύτερη Παιδεία, σας θεωρώ φυσικό σύμμαχο και συνοδοιπόρο στη δική μας προσπάθεια. Μια προσπάθεια που αποσκοπεί να καθιερώσει στην πόλη της Αμαλιάδας μια μεγάλη διοργάνωση η οποία θα απευθύνεται στη νέα γενιά με στόχο να διευρύνει τους ορίζοντές της και να αναπτύξει την κριτική και δημιουργική σκέψη της».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος