FOLLOW US: facebook twitter

«Συμμετοχή όλων στο συλλαλητήριο της Αθήνας»: Κάλεσμα από τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Ημερομηνία: 13-06-2017 | Συντάκτης:

Και στα δικαστήρια στην δίκη των αγροτών της ΟΑΣΗ στις 19 Ιουνίου

Κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους της Ηλείας, να συμμετάσχουν στο μεγάλο Πανελλαδικό Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο της Αθήνας στις 15 Ιουνίου, απεύθυναν χθες τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Παράλληλα ζήτησαν από τους συνταξιούχους να παρευρεθούν στα δικαστήρια στις 19 Ιουνίου όπου δικάζονται αγρότες της ΟΑΣΗ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στις οποίες έλαβαν πρόσφατα μέρος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου κ. Παναγιώτης Γιάνναρος αναφέρθηκε στον αγώνα των συνταξιούχων για να ανατρέψουν τα νέα μέτρα και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Τόνισε ότι «με την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας του 4ου μνημονιου στη βουλή από τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ψήφισαν μεταξύ άλλων την μείωση των συντάξεων ως 18% ως την 1-1-2019 που σημαίνει περικοπή έως και 2 συντάξεων,  εφαρμόζουν τον   αυτόματο κόφτη σε ότι έχει απομείνει από τις συνταξεις μας και μειώνουν το αφορολόγητο από το 2020 στα 5681 ευρώ που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης από την φορολογία.

Μειώσεις για την υγεία από τον Προϋπολογισμό του 2017 και 2018, περικοπή επιδομάτων αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, αναπηρίας κλπ και αυτά προστίθενται στις 12 προηγούμενες περικοπές των συντάξεων». Επισήμανε ακόμα ότι οι συνταξιούχοι μαζικά, ενωτικά και οργανωμένοι στα σωματεία δίνουν τη μάχη και δεν σκύβουν το κεφάλι.

Έτσι, κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος Πανσυνταξιουχική Πανελλαδική συγκέντρωση στις 15 Ιούνη στην Αθήνα.  Τα λεωφορεία είναι μισθωμένα από τα σωματεία και θα αναχωρήσουν στις 5 το πρωί από τον ΟΤΕ του Πύργου. Για κρατήσεις θέσεων να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6978655674 και 6906700244.

Τέλος ο κ. Γιαννόπουλος κάλεσε τους συνταξιούχους την Δευτέρα στις 19-6 όπου δικάζονται οι Θανάσης Βομπίρης και Χρήστος Γιαννόπουλος πρόεδρος της ΟΑΣΗ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις με κατασκευασμένης κατηγορίες από την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, να βρίσκονται στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πύργου για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συνδικαλιστές αγρότες.

Αλλά και ο πρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου κ. Πέτρος Καπαρέλης καλεσε από την πλευρά του τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ αφενός να παραστούν στην συγκέντρωση της Αθήνας την προσεχή Πέμπτη και αφετέρου να στηρίξουν με την παρουσία τους αγρότες στα δικαστήρια του Πύργου στις 19 του μήνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος