FOLLOW US: facebook twitter

Συμβουλές για σωστή και φθηνή ασφάλιση!

Ημερομηνία: 31-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική βάσει νόμου και πολλές φορές ο ασφαλισμένος – καταναλωτής στην προσπάθειά του να εξοικονομήσει χρήματα επιλέγει να ασφαλιστεί σε αφερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες παίρνοντας το ρίσκο να μην έχει τη σωστή after-sales εξυπηρέτηση.

Γι’ αυτό το λόγο για να ασφαλιστείς σωστά και φθηνά …

Εξέτασε πρώτα καλά τις ανάγκες σου και δες ποιο πρόγραμμα ασφάλισης είναι το κατάλληλο για σένα.

Να έχεις υπόψη σου ότι το πιο φθηνό ασφαλιστήριο που θα βρεις στην αγορά δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο καθώς συχνά σημαίνει και πολύ λιγότερες καλύψεις.

Προτίμησε τα ετήσια από τα εξάμηνα συμβόλαια ασφάλισης διότι οι ασφαλιστικές εταιρίες τιμολογούν φθηνότερα τα ετήσια από τα εξαμηνιαία συμβόλαια.

Μη διστάσεις να ρωτήσεις τι περιλαμβάνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου και να μάθεις τις καλύψεις.

Η κάλυψη για θραύση κρυστάλλων είναι αρκετά φτηνή και σε καλύπτει από μία μεγάλη δυνητική ζημιά.

Αν επιλέξεις να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου για κλοπή ή για ίδιες ζημιές, να γνωρίζεις ότι υπολογίζεται πάντα η παλαιότητα του οχήματος, η οποία συμβάλλει στη μείωση της τιμολόγησης του ασφαλιστήριου συμβολαίου.

Εκμεταλλεύσου προσφορές για ασφάλιση όλων των οχημάτων που έχει η οικογένειά σου καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις για δύο ή και περισσότερα αυτοκίνητα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Έχεις τη δυνατότητα να μειώσεις σημαντικά το κόστος της ασφάλειας σου αν ανήκεις σε κάποιες επαγγελματικές ή άλλες ειδικές κατηγορίες (εκπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων, ανέργων, ένστολων).

Εάν είσαι νέος οδηγός ή είσαι κάτω των 23 ετών πληρώνεις αυξημένο ασφάλιστρο, το λεγόμενο επασφάλιστρο. Φρόντισε να ενημερώσεις έγκαιρα να αφαιρεθεί, όταν περάσει η περίοδος.

Φρόντισε να συνδυάσεις το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου με συμβόλαιο οδικής βοήθειας ειδικά αν το όχημά σου είναι μεταχειρισμένο ή παλαιό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος