FOLLOW US: facebook twitter

Συμβολική διαμαρτυρία από τους εργολάβους δακοκτονίας

Ημερομηνία: 25-01-2017 | Συντάκτης:

dakoktonoi-diamartyria3

Έκαναν πορεία με τα τρακτέρ στον Πύργο και κρέμασαν πανό στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το θέμα της δακοκτονίας στην Ηλεία. Χθες οι εργολάβοι της δακοκτονίας μαζί με αγρότες ελαιοπαραγωγούς, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Πύργου καταλήγοντας στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Εκεί κρέμασαν πανό στο οποίο χαρακτηρίζουν ως υπεύθυνους για την αποτυχία του έργου τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας. Μάλιστα εκείνη την ώρα έφευγε για την Πάτρα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, που είχε λεκτική αντιπαράθεση με κάποιους από τους εργολάβους για το θέμα.

Οι εργολάβοι της δακοκτονίας επέμειναν στις θέσεις τους επιρρίπτοντας ευθύνες για τα μικρά κονδύλια που δεν επαρκούν για να καλυφθούν όλες οι περιοχές, ενώ ο κ. Γεωργιόπουλος έθεσε μεταξύ άλλων το θέμα της μη προσέλευσης σε όλες δημοπρασίες με αποτέλεσμα να μείνουν οι περισσότεροι τομείς χωρίς ανάδοχο και κάλυψη. Οι «δακοκτόνοι» τόνισαν πως είχαν ζητήσει ραντεβού από τον Αντιπεριφερειάρχη για να εκφράσουν τα παράπονά τους για την φετινή εξέλιξη στο έργο και τόνισαν πως δεν τους δέχθηκε.

Ο αγρότης και εργολάβος δακοκτονίας Αντώνης Μπαλοδήμος σε δηλώσεις του τόνισε πως η Περιφέρεια δίνει μόλις το 30% από εκείνο που απαιτείται για να καλυφθεί ο νομός στο σύνολό του, ενώ μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον αντιπεριφερειάρχη

«Τα χρήματα που παίρνει ο νομός για την δακοκτονία δεν επαρκούν ούτε για να γίνει ράντισμα δύο φορές. Και αν φτάσει είναι μόνο για το 30% του νομού. Φέτος θα έχει παραγωγή στο ελαιόλαδο και πρέπει να γίνει ψεκασμός σε όλη την Ηλεία για να υπάρξει κέρδος. «Με αυτό που κάνουν θέλουν την καταστροφή του λαδιού στην Ηλεία. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Εγώ έχω 2000 δέντρα και με ενδιαφέρει για τις ελιές μου. Έχουμε ζητήσει και την βοήθεια όλων των Βουλευτών οι οποίοι όμως αδρανούν και δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον. Αυτοί οι άνθρωποι θα βγουν αύριο να ζητήσουν ψήφο, από τη στιγμή που δεν στηρίζουν τους αγρότες στην Ηλεία; Αν του χρόνου υπάρξει παραγωγή, το λάδι θα είναι άχρηστο με 10-15 Κ και θα λένε 2 ευρώ το κιλό. Ο κ. Γεωργιόπουλος είπε ότι οι εργολάβοι φταίνε που κάποιες περιοχές δεν ραντίστηκαν. Εγώ να πω ότι θα πρέπει να κοιτάξει τις ημερομηνίες που ερχόμασταν να δώσουμε τους φακέλους αλλά οι φάκελοι δεν υπογράφτηκαν για να πάρουμε τις δουλειές, αφού εκείνος τη συγκεκριμένη περίοδο έλλειπε με άδεια» είπε χαρακτηριστικά, κάτι που αρνήθηκε και αντέκρουσε νωρίτερα στην λεκτική αντιπαράθεση που προηγήθηκε ο κ. Γεωργιόπουλος.

dakoktonoi-plastourgos

«Δεν έγινε η συνάντηση, μένουμε στη διαμαρτυρία»

Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Πύργου Μιχάλης Πλαστουργός, σε δηλώσεις του τόνισε «στην Ηλεία το μεγαλύτερο ποσοστό καλλιέργειας έχει να κάνει με το ελαιόλαδο, χωρίς να αδιαφορούμε για τα υπόλοιπα προϊόντα. Εμείς είχαμε ενημερώσει για την ημερομηνία που θα έρθουμε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας με το σκεπτικό ότι θα κουβεντιάζαμε και με τον Αντιπεριφερειάρχη. Δεν έγινε η συνάντηση και μένουμε μόνο στην διαμαρτυρία. Επιμένουμε ότι το πρόγραμμα που έχει ήδη εισηγηθεί στο υπουργείο είναι έλλειπες όπως έχει δείξει και η ιστορία μέχρι και σήμερα. Μακάρι να αλλάξουν μυαλά και το πρόγραμμα να γίνει κανονικά. Αλλιώς θα έχουμε λάδι το οποίο δεν θα είναι κατάλληλο για κατανάλωση από τους ανθρώπους. Έχει γίνει γνωστό ότι ο λάδι όταν δεν είναι κατάλληλο είναι σαν το Μαγγάνιο στο νερό, δηλαδή ακατάλληλο για κατανάλωση. Κρούουμε τον κώδωνα κινδύνου. Μετά, το λάδι θα είναι δύσκολο να γίνει εξαγωγή. Ο Γεωργιόπουλος και ο Κατσιφάρας έχουν την ευθύνη γιατί το πρόγραμμα είναι περιφερειακό και εάν εισηγούνται χαμηλό πρόγραμμα για την Ηλεία που έχει εννιά εκατομμύρια δέντρα και εισηγούνται για 3 εκατ. 2 ή 1, όπως έγινε πέρσι δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί το πρόγραμμα».

Σύμφωνα με τον κ. Πλαστουργό θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, αλλά για την ώρα δεν έχει αποφασιστεί η μορφή τους.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος