FOLLOW US: facebook twitter

Συγκλονιστική απάντηση των μαθητών του 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας: «Τα μαθήματα δεν δίνονται, παίρνονται»

Ημερομηνία: 22-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Με ένα συγκλονιστικό κείμενο, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, απαντούν σε κακοπροαίρετο και ανακριβές δημοσίευμα που αναπαρήγαγε μερίδα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, αναφορικά με ατυχές περιστατικό μεταξύ μαθητών που συνέβη στο σχολείο.

«Είμαστε οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.

Είμαστε παιδιά και ενήλικες σχεδόν από 10 χώρες και εθνικότητες. Πιστεύουμε σε περισσότερες από 5 θρησκείες και δόγματα, υποστηρίζουμε πολλά διαφορετικά πολιτικά κόμματα και πολλές διαφορετικές αθλητικές ομάδες. Κανένα από όλα αυτά δεν μας χωρίζει, αντίθετα μας ενώνουν και μέσα από την πολυμορφία μας γινόμαστε ικανότεροι και δυνατότεροι.

Είμαστε περήφανοι για όλα αυτά που κάνουμε στο σχολείο μας είτε με τις επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις είτε με τη συμμετοχή μας και τα βραβεία και τους επαίνους σε πάρα πολλές σχολικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς  και φυσικά για τους δεκάδες αιμοδότες του σχολείου μας.

Σε αυτό το σχολείο ΟΛΟΙ οι μαθητές κάνουμε όνειρα και  έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μας  βοηθάνε συνεχώς να τα κάνουμε πράξη.

Χαρά, ελευθερία, γνώση, δημιουργικότητα, τρυφερότητα, αγάπη, αλληλεγγύη, σεβασμός, προσπάθεια, διάλογος, δημοκρατία, διαφορετικότητα, αποδοχή, πολυπολιτισμικότητα, στήριξη, συνεργασία, κόπος, δουλειά, παιχνίδι, κατανόηση, προσφορά, ομαδικότητα…

Αυτά και τόσα άλλα συνιστούν τη σχέση ανάμεσα σ’ εμάς και το σχολείο μας, ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές. Αυτό το σχολείο ονειρευόμασταν κι αυτό το σχολείο έχουμε.
Αισθανόμαστε περήφανοι και ευτυχισμένοι γι αυτή τη σχέση. ΚΑΝΕΙΣ και ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι σε θέση να διαταράξει αυτό το δεσμό αμοιβαιότητας.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο μακριά κι αν βρεθούμε ως φυσικές παρουσίες, αυτά που μας χάρισε τούτο το σχολείο, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ, δεν θα ξεχαστούν. Και ξέρετε γιατί; ΓΙΑΤΙ: “Τα μαθήματα δεν δίνονται, παίρνονται„ σύμφωνα με τον Τσέζαρε Παβέζε.

Και μεις, σ’ αυτό το σχολείο πήραμε και παίρνουμε διαρκώς πολλά “μαθήματα„

Ότι πετυχαίνουμε το πετυχαίνουμε με τις δυνάμεις μας και όχι με δεκανίκια. Δεν ζητάμε τίποτα από κανέναν, αν όμως κάποιος τολμήσει να πειράξει το σχολείο μας, τότε τα όνειρα μας θα γίνουν ο εφιάλτης του».

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Υστερόγραφο

Χθες με αφορμή την ανακοίνωση των δασκάλων για τα τηλεσκουπιίδια σχολιάζαμε – ευτυχώς που υπάρχουν και οι δάσκαλοι- σήμερα θα προσθέσουμε ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιοι μαθητές


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος