FOLLOW US: facebook twitter

Συγκίνηση στην ορκωμοσία 144 αποφοίτων: Αναβάθμιση και όχι κατάργηση για το ΠΛΗ & ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου

Ημερομηνία: 11-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Τυπικά, η τελετή ορκωμοσίας 144 αποφοίτων του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας, ήταν η τελευταία καθώς το τμήμα βρίσκεται σε καθεστώς μεταβατικότητας ωστόσο, εκφράστηκε απ’ όλους, και κυρίως από τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας Γιώργο Σαλάχα, η σταθερή θέση της Διοίκησης και του Υπ. Παιδείας, για την επαναλειτουργία του σπουδαίου αυτού τμήματος με αναβαθμισμένο αντικείμενο σπουδών.

Πλημμυρισμένοι από αναμνήσεις, για την πόλη που τους φιλοξένησε στα πιο όμορφα ίσως χρόνια της ζωής τους, οι απόφοιτοι του τμήματος, ορκίστηκαν και έλαβαν και επίσημα τα πτυχία τους, έχοντας δίπλα τους, οικογένεια και φίλους. Τον όρκο, διάβασε η πρωτεύσασα στη βαθμολογία Ειρήνη Ιωαννίδου.

Το κλίμα στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο, ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, με πολλά όμως χαμόγελα και μηνύματα αισιοδοξίας για το αύριο. Τόσο για τους ίδιους τους πτυχιούχους, επαγγελματίες με προοπτικές πλέον στο αντικείμενο που σπούδασαν, όσο και για το τμήμα που αν και βάσει του σχεδίου «Αθηνά» οδεύει προς κατάργηση, κυριάρχησε η ελπίδα, ότι θα αναβαθμιστεί όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί από το Υπ. Παιδείας.

Ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Σαλάχας, κατά τη σύντομη ομιλία του και αφού έδωσε συγχαρητήρια στους πτυχιούχους, ευχόμενος ό,τι καλύτερο για το μέλλον, επανέλαβε τη σταθερή θέση του ιδρύματος για την επαναλειτουργία του τμήματος στον Πύργο με αναβαθμισμένο αντικείμενο σπουδών.

«Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζει την ανάδειξη του τμήματος στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης της ακαδημαϊκής δραστηριότητας, καθώς θεωρεί σημαντικό τον συγκεκριμένο τομέα σπουδών καθώς και τις επαγγελματικές του προοπτικές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλάχας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Π. Μπράμος, η Διευθύντρια Παιδείας του Δήμου Πύργου, Σοφία Ζάγκλη, ο κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Αλκ. Παναγόπουλος και ο νυν προϊστάμενος του τμήματος, Ιωάν. Κούγιας, ο πρ. πρόεδρος του τμήματος, Αθ. Κούτρας. Την ορκωμοσία τίμησαν με την παρουσία τους ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οραμα Δημιουργίας» Γ.  Αργυρόπουλος, ο υποδιοικητης της ΠΥ Πύργου, Κ. Κατσαριώτης και η Στρατιωτικός του Νομικού Σώματος του ΓΕΕΘΑ, Ευγ. Χριστοπούλου. Την τελετή συντόνισε ο υπεύθυνος του τμήματος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων, Γ.Ιγγλέσης.

Σταθερή θέση η άρση της μεταβατικότητας

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος δήλωσε πως η παρουσία του στην απονομή πτυχίων στους αποφοιτήσαντες από τη Σχολή Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είχε συμβολικό χαρακτήρα. «Ήθελα να υποδηλώσω ότι παραμένει απόλυτη και σταθερή η θέση μου  για άρση της μεταβατικότητας του και επαναφορά του στα Μηχανογραφικά Δελτία των Πανελληνίων Εξετάσεων, κάτι που επανειλημμένα έχω δηλώσει εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλώ για ακόμη μια φορά τη Δημοτική Αρχή να μπει μπροστά σε αυτή την προσπάθεια. Αν παρευρισκόταν κάποιος αιρετός εκπρόσωπος της στην εκδήλωση στο Διοικητήριο θα διαπίστωνε ότι αξίζει τον κόπο!»

Γιάννης Αργυρόπουλος-«Όραμα Δημιουργίας»

Δήλωση για Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ

Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Hπαρουσία μου στην σημερινή απονομή πτυχίων στους αποφοιτήσαντες από τη Σχολή Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είχε συμβολικό χαρακτήρα. Ήθελα να υποδηλώσω ότι παραμένει απόλυτη και σταθερή η θέση μου  για άρση της μεταβατικότητας του και επαναφορά του στα Μηχανογραφικά Δελτία των Πανελληνίων Εξετάσεων, κάτι που επανειλημμένα έχω δηλώσει εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλώ για ακόμη μια φορά τη Δημοτική Αρχή να μπει μπροστά σε αυτή την προσπάθεια.  Αν παρευρισκόταν κάποιος αιρετός εκπρόσωπος της στη χθεσινή εκδήλωση στο Διοικητήριο θα διαπίστωνε ότι αξίζει τον κόπο!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος