FOLLOW US: facebook twitter

Στόχος το «εισιτήριο» για τη 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών στη Δανία

Ημερομηνία: 12-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Τριμελής ομάδα μαθητών του 4ου ΓΕΛ Πύργου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό EUSO

Συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στο διαγωνισμό πειραμάτων του ΕΚΦΕ Ηλείας

Το εισιτήριο για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στην Αθήνα όπου θα γίνει η τελική επιλογή των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών στη Δανία, το Μάιο του 2017, πήρε η τριμελής ομάδα μαθητών του 4ου Γενικού Λυκείου Πύργου που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο διαγωνισμό πειραμάτων στη Φυσική, τη Χημεία και την Βιολογίας EUSO 2017 που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ που γεννήθηκαν μετά την 1-1-2000. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή. Στο   διαγωνισμό συμμετείχαν 3 Γενικά Λύκεια. Η τριμελής μαθητική ομάδα του 4ου ΓΕΛ Πύργου που αποτελείται από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου Αριστοτέλη Αναστόπουλο, Γεώργιο Ηλιόπουλο  και Αλέξιο Κωνσταντόπουλο    συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Είναι μεγάλη η επιτυχία για τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ Πύργου που πρώτευσαν αλλά και για τους καθηγητές τους που ανέλαβαν την προετοιμασία και είναι ο Φυσικός Αριστείδης Ταυλόπουλος, η Χημικός Τασία Στάμου και η Βιολόγος Ευθυμία Βαμβακά.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Η ομάδα των μαθητών του 4ου ΓΕΛ Πύργου θα προετοιμαστεί τώρα από τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Ηλείας κ. Ηλία Καλογήρου, από τον Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ4 Ηλείας κ. Αντρέα Νιώτη και από τους καθηγητές του σχολείου που προαναφέρθηκαν για να  διαγωνιστεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στην Αθήνα  στις 28 Ιανουαρίου 2017.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Στην τελική φάση θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών στη Δανία το Μάϊο 2017. Στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα οι μαθητές διαγωνίζονται σε  πρακτικά και όχι σε θεωρητικά θέματα και αυτά είναι η επίλυση δύο προβλημάτων με τη διεξαγωγή πειραματικών μετρήσεων και τη χρήση πειραματικής διάταξης.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του 4ου ΓΕΛ Πύργου συγχαίρουν τους μαθητές και τους εύχονται επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος