FOLLOW US: facebook twitter

Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας: Στόχος η βελτίωση της ποιότητας υγείας των πολιτών

Ημερομηνία: 24-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

oxe-perifereiako

Παρουσιάστηκε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρουσία και εμπλεκομένων φορέων από την Ηλεία το σχέδιο δράσης για το 2017

 Για φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εκπονήσει ένα ρεαλιστικό και δυναμικό «Σχέδιο Δράσης για τη βελτίωση της ποιότητας ατομικής και συλλογικής Υγείας» για το 2017, το οποίο περιλαμβάνει τεχνικές παρέμβασης στην κοινότητα για την εξέλιξη του ατομικού και συλλογικού κοινωνικού επιπέδου. Μείζονος σημασίας είναι η στενή συνεργασία με τους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι διαρκώς αυξάνονται προκειμένου οι τομείς παρέμβασης να έχουν και αυτοί αυξητικό ρυθμό, πολλαπλασιάζοντας έτσι τις δράσεις που υλοποιούμε.

Το θέμα απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, στην οποία παρευρέθηκαν ως προσκεκλημένοι φορείς και σύλλογοι και από την Ηλεία.

Κατά την εισήγησή του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και Βοηθός Περιφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, έκανε απολογισμό των 42 δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά το 2016, ενώ παρουσίασε ένα πλαίσιο των δράσεων που έχουν σχεδιαστεί για την τρέχουσα χρονιά, το οποίο περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερο αριθμό.

«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η στήριξη του εθελοντισμού αποτελεί προτεραιότητα στις δράσεις μας, καθώς συνενώνει την ατομική ανιδιοτέλεια με τη συλλογική ευημερία. Ο Εθελοντισμός είναι ένας σημαντικός δείκτης του πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας και σε αυτό θέλουμε να συμβάλλουμε» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Τι περιλαμβάνει το φετινό σχέδιο δράσης για την βελτίωση της Υγείας

Μεταξύ άλλων για φέτος προβλέπονται δράσεις για: τον Ογκολογικό Ξενώνα, ρευματικά νοσήματα, οδική ασφάλεια, κυκλοφοριακή αγωγή, οδήγηση χωρίς αλκοόλ, Κυστική Ίνωση, κατά του καπνίσματος, δωρεά μυελού των οστών, ασφάλεια στο διαδίκτυο, ΑμεΑ, θεραπευτική ιππασία, σκλήρυνση κατά πλάκας, ισότητα των φύλων, εθελοντική αιμοδοσία, αναδοχή παιδιού, υιοθεσία, παιδική παχυσαρκία, ψυχική υγεία, διαβήτη, καρκίνο, κοινωνικής απομόνωση, κατά των ναρκωτικών, αντισεισμική προστασία, δωρεάν σπιρομετρήσεις και μαστογραφιες, δωρεά οργάνων, μελιταίο πυρετό, AIDS, ελονοσία, πόσιμο νερό, αλκοολισμό, υγιεινή διατροφή, ψωρίαση, αγέννητο παιδί, πρόσφυγες, Ρομά, Alzheimer, bulling και Mobbing, κ.α.

Ιδιαίτερα σημαντική σε όλες αυτές τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπως ειπώθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, είναι η συμβολή των φορέων στην ενημέρωση χιλιάδων πολιτών κάθε ηλικίας και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Η συγκρότηση του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη»

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, έγινε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του σχεδιασμού της ΠΔΕ ως EER 2017 και εγκρίθηκε η συμμετοχής της Περιφέρειας στο Δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα».

Σύμφωνα με το βραβευμένο Σχέδιο Δράσης (Action Plan) του EER 2017, η υλοποίηση του σχεδιασμού για το έτος 2017 και τα επόμενα χρόνια, εδράζεται καταρχήν στην από κοινού συνεργασία της Περιφέρειας με αρμόδιους θεσμικούς φορείς, την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την στήριξη της Μικρο-μεσαίας Επιχειρηματικότητας (ΜμΕ) στη Δυτική Ελλάδα, έχοντας στο επίκεντρο τις έννοιες της συνέργειας, της δικτύωσης, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της εθελοντικής προσφοράς.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος