FOLLOW US: facebook twitter

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…

Ημερομηνία: 30-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Θα θυμάστε φαντάζομαι τις περιβόητες λίστες φοροφυγάδων που φρόντισαν ενόψει κρίσης να «παρκάρουν» για ασφάλεια αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια στις τράπεζες του εξωτερικού, και που όταν έφτασαν στα χέρια του κ. Παπακωνσταντίνου- υπουργού οικονομικών τότε- φρόντισε με τη σειρά του να τις «ξεχάσει» κλειδωμένες στα συρτάρια του υπουργείου;

Αυτές λοιπόν μαζί με άλλες δεκάδες υποθέσεις μεγαλοφοροφυγάδων μπαίνουν οριστικά στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» αφού το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε ότι μετά την παρέλευση πενταετίας οι όποιες αξιώσεις του δημοσίου παραγράφονται.

Βλέπετε οι ανώτατοι δικαστές δέχθηκαν ομόφωνα παρακαλώ ότι οι σχετικές υποθέσεις «πρέπει να έχουν συνολικά εύλογη χρονική διάρκεια» δίνοντας τους έτσι «συγχωροχάρτι» και παρότι πρόσφατα με άλλες αποφάσεις είχαν αποφανθεί εκ διαμέτρου αντίθετα για λόγους «δημοσίου συμφέροντος».

Μπαίνει λοιπόν «τελεία και παύλα» στο πολυδιαφημισμένο «κυνήγι μαγισσών» από το οποίο η σημερινή κυβέρνηση προσδοκούσε ότι θα ενισχύσει με αρκετά εκατομμύρια τον κρατικό κορβανά.

Όσο για το περί δικαίου αίσθημα αυτό δυστυχώς το φάγε ο γάιδαρος. Προς δόξαν του… κράτους δικαίου που υποτίθεται κατανέμει τα βάρη αναλογικά στους έχοντες και τους πληβείους. Και για να επαληθευθεί για άλλη μια φορά η λαϊκή ρήση «όπου φτωχός κι η μοίρα του»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος