FOLLOW US: facebook twitter

Στο στόχαστρο δικυκλιστές χωρίς κράνος

Ημερομηνία: 21-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

troxaia2

Είκοσι παραβάσεις κάθε μέρα βεβαιώνει το Τμήμα Τροχαίας Πύργου – 34 ατυχήματα με «ντιλιβεράδες» και «κούριερ» σε οκτώ μήνες

Εκστρατεία για τους δικυκλιστές που κυκλοφορούν χωρίς κράνος έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες το Τμήμα Τροχαίας Πύργου. Σχεδόν καθημερινά οι τροχονόμοι στήνουν μπλόκα στο κέντρο της πόλης αλλά και σε περιφερειακά σημεία, προκειμένου να εντοπίσουν τους παραβάτες. Νωρίτερα, εστάλη έγγραφο προς όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους στη μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίκυκλα ώστε να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας στην κυκλοφορία.

Δυστυχώς οι παραβάτες δικυκλιστές δεν είναι λίγοι, αφού οι περισσότεροι κυκλοφορούν χωρίς κράνος. Έτσι μόλις τους σταματήσουν και οι τροχονόμοι για έλεγχο βεβαιώνεται η παράβαση η οποία είναι αρκετά τσουχτερή σε ότι αφορά το χρηματικό πρόστιμο αλλά και στις περαιτέρω συνέπειες που αφορούν στην αφαίρεση διπλώματος. Όμως γενικότερα η συμπεριφορά των δικυκλιστών στους δρόμους έχει μπει στο στόχαστρο της Τροχαίας και το θέμα του κράνους, είναι μάλλον το πρώτο που εξετάζεται κυρίως για λόγους ασφάλειας των δικυκλιστών.

Ιδιαίτερα για τους «ντιλιβεράδες» είτε καταστημάτων καφέ και φαγητού, είτε για τις εταιρίες κούριερ, πριν λίγες ημέρες υπήρξε έγγραφη ενημέρωση από την Τροχαία Πύργου, όπου επισημάνθηκε μια σειρά παραβάσεων όπως η μη χρήση κράνους, η οδήγηση και με τα δύο χέρια στο τιμόνι, η μη πραγματοποίηση ελιγμών, η μη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση κίτρινου ή ερυθρού σηματοδότη και αρκετές άλλες.

troxaia1

Το Τμήμα Τροχαίας Πύργου στους πρώτους οκτώ μήνες του έτους έχει καταγράψει 34 περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων με εμπλοκή δίκυκλων που εξυπηρετούν “delivery” και “courier” μεταφορές, οι περισσότερες με τραυματισμό των οδηγών των δικύκλων. Σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο υπήρξε αύξηση στα ατυχήματα αυτά και κατ΄ αναλογία αφορά το ένα στα δύο τροχαία ατυχήματα εντός πόλεως.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως το πρόστιμο για τη μη χρήση κράνους φτάνει τα 350 ευρώ με αφαίρεση άδειας οδήγησης για δέκα ημέρες. Το πρόστιμο για την οδήγηση για εντυπωσιασμό και επίδειξη ικανοτήτων φτάνει τα 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης και πινακίδων κυκλοφορίας για 30 ημέρες. Το πρόστιμο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες. Τέλος το πρόστιμο για πραγματοποίηση ελιγμών επί κινούμενων οχημάτων είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 30 ημέρες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος