FOLLOW US: facebook twitter

Στο Πολύκεντρο η Πολεοδομία

Ημερομηνία: 31-10-2017 | Συντάκτης:

Η χθεσινή κατάληψη στην υπηρεσία έφερε αποτελέσματα

Χρειάστηκε να φτάσουν στην κατάληψη του γραφείου Πολεοδομίας τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ν.Ε Ηλείας για να δοθεί άμεσα λύση στο στεγαστικό και να ανασταλεί η μεταφορά της υπηρεσίας στο κτίριο Ψυχαλίνου. Μετά την κατάληψη από τους μηχανικούς το πρωί της Δευτέρας, ακολούθησε επίσκεψη στο νέο χώρο στην οδό Αγ. Σπυρίδωνος και τέλος συνάντηση με τον δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή. Εκεί μετά από συζητήσεις αποφασίστηκε η μεταφορά του Γραφείου Πολεοδομίας στο Πολύκεντρο, μαζί με το πολύτιμο αρχείο της υπηρεσίας.

Όπως έγινε γνωστό από το ΤΕΕ ΝΕ Ηλείας, ύστερα από τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Λιατσή και αφού του έθεσαν τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η μετακίνηση της Πολεδομίας στον χώρο που είχε επιλεγεί και χωρίς να συνοδευθεί από το φυσικό αρχείο της υπηρεσίας , προτάθηκε και έγινε δεκτή η επιλογή ενός άλλου χώρου και συγκεκριμένα το κτίριο του Πολύκεντρου ως εναλλακτική λύση.

Μετά από αυτοψία παρουσία του Δημάρχου , του προϊστάμενου της Πολεοδομίας κ. Αντωνόπουλου και του Μηχανικού και Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Βαγγόπουλου, επιλέχθηκε τμήμα του Α’ ορόφου να χρησιμοποιηθεί για τα γραφεία της Υπηρεσίας, ενώ το αρχείο θα εγκατασταθεί – στο σύνολό του – στον 3ο και 4ο όροφο. Η μετακίνηση θα γίνει σταδιακά ξεκινώντας από τα γραφεία των μηχανικών και τους φοριαμούς και εν συνεχεία – χωρίς διακοπή της λειτουργίας του – θα μεταφερθεί και το αρχείο. Στα άμεσα σχέδια Δήμου και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηλείας , αμέσως μετά τη μετακίνηση της ΥΔΟΜ, είναι να γίνει απαρχή στη διαδικασία ψηφιοποίησης του αρχείου.

Εποικοδομητική η συνεργασία με το ΤΕΕ

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής τόνισε πως «… ήταν μια άκρως εποικοδομητική συνεργασία με το ΤΕΕ. Δεν έχει σχέση με την ορθότητα του λόγου του δημάρχου, αλλά με τον ορθολογισμό που επικράτησε στις σκέψεις όλων μας. Ξεκινήσαμε για να λύσουμε το θέμα της μεταστέγασης της πολεοδομίας και στην πορεία διαπιστώσαμε πως αυτό ήταν το πιο εύκολο κομμάτι της συζήτησής μας γιατί την προεκτείναμε και σε άλλους τομείς. Βέβαια και με τη συμμετοχή και του κ. Παναγόπουλου ως μέλους του ΤΕΕ.

Σημαίνει πως αρκετά προβλήματα που δεν είχαν απάντηση και αφορούσαν τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και τον τεχνικό κόσμο ευρύτερα που κινείται μέσα στην Ηλεία και την πόλη μας πήραμε μια πρώτη απάντηση. Τώρα αν τα υλοποιήσουμε είναι υπόθεση της επιμέλειας που όλοι θα δείξουμε για να κάνουμε τη θεωρία πράξη. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και μαζί με το πρόβλημα της πολεοδομίας που νομίζω λύθηκε θα λύσουμε και πολλά άλλα πιο πολύπλοκα ζητήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΝΕ Ηλείας κ. Αλέρτας σε δηλώσεις του τόνισε απευθυνόμενος στο δήμαρχο Πύργου, στη διάρκεια της συνάντησης πως «… βρήκαμε μια κοινή αποδεκτή λύση και θα ήθελα την επόμενη φορά να μας καλέσετε να βρούμε τη λύση προτού δημιουργηθεί θέμα. Είμαστε στο πλευρό σας στη διάθεσή σας να βοηθήσουμε».

Ο πρώην αντιδήμαρχος Πύργου και μηχανικός κ. Παναγόπουλος επισήμανε πως «… ο δήμαρχος πρέπει να ξέρει, πως το ΤΕΕ είναι τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας και επομένως και του δήμου οπότε μας χρειαστεί θα είμαστε δίπλα του, αρκεί να υπάρχει πάντοτε μια κοινή διαβούλευση με όλους εκείνους τους φορείς που εμπλέκονται όταν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις έτσι ώστε να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος