FOLLOW US: facebook twitter

Στο πλευρό των εργατών γης της Μανωλάδας

Ημερομηνία: 11-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συνεχίζεται η παροχή βοήθειας στους αλλοδαπούς εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα, τα καταλύματα των οποίων κάηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την επανέκδοση των χαρτιών τους.

Όπως ανέφερε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ιωσήφ Ναμπίλ-Μοράντ, έχουν ήδη στηθεί 86 σκηνές, στις οποίες διαμένουν περισσότερα από 350 άτομα.

Στους Μπανγκλαντεσιανούς εργάτες έχουν δοθεί ρούχα, υπνόσακοι, καθώς και είδη προσωρινής υγιεινής, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο το ζήτημα της στέγασης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Αθήνα Γιασίμ Ουντίν.

Εν τω μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το πρόβλημα στέγασης των μεταναστών εργατών γης με τη συμμετοχή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Ριζούλη και του πρέσβη του Μπαγκλαντές.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας καταυλισμών με ανθρώπινες συνθήκες, μέσω των αγροτών που τους απασχολούν, με την αξιοποίηση σχετικού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος, καθώς και τρόποι με τους οποίους μπορούν να ενισχυθούν εργάτες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι περισσότεροι από τους εργάτες εργάζονται στην περιοχή για περισσότερο από 15 χρόνια.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος