FOLLOW US: facebook twitter

Στο πάρκο ΣΠΚ οι προτομές επιφανών Πυργίων

Ημερομηνία: 04-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

«Φροντίστηκαν» και «μετακόμισαν» από το Επαρχείο

Σε νέο χώρο, όπου θα είναι προφυλαγμένες από βανδαλισμούς, μεταφέρθηκαν με απόφαση της δημοτικής αρχής Πύργου, οι προτομές επιφανών Πυργίων, που χρόνια φιλοξενούνταν στην κεντρική πλατεία και κυρίως στο χώρο του Επαρχείου. Οι μαρμάρινες προτομές, καθαρίστηκαν και φροντίστηκαν από τον κ. Βασίλη Λύγγα και χθες παρουσία του Δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή, τοποθετήθηκαν στο Πάρκο ΣΠΚ.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Λιατσής, σύντομα θα οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, για την τέλεση τρισάγιου στη μνήμη των προσωπικοτήτων αυτών και λιτή εκδήλωση παρουσίασης της προσφοράς στον τόπο καθενός από αυτούς.

«Είμαι ευτυχής γιατί είμαι ανάμεσα σε δυο μεγάλους καλλιτέχνες της πόλης μας. Τον Βασίλη Λύγκα και το γιό του που σμιλεύουν το μάρμαρο, του δίνουν ψυχή και το κάνουν έργο τέχνης. Σήμερα ξαναφτιάξαμε την προτομή του αείμνηστου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θανάση Κανελλόπουλου, που βάρβαροι την είχαν σπάσει και  φέραμε και τις προτομές του Στεφανόπουλου, του Διονύση Κορκολή του μεγάλου δημάρχου και άλλων επιφανών συμπολιτών μας στο πάρκο ΣΠΚ.

Η μετακίνηση αυτή έγινε πρώτον για να κοσμήσουμε το πάρκο μας και δεύτερον για να  προφυλάξουμε τις προτομές αυτές από μελλοντικούς βανδαλισμούς. Σύντομα θα πραγματοποιήσουμε τρισάγιο και εκδήλωση για την προσφορά του καθενός από αυτούς και θα φανεί σε βάθος, ότι ο Πύργος έχει βγάλει προσωπικότητες που όχι μόνο πρέπει να γίνονται προτομές αλλά και ανδριάντες. Ευχαριστώ Βασίλη για ότι κάνεις» είπε ο κ. Λιατσής.

Με τη σειρά του, ο μαρμαρογλύπτης κ. Βασίλης Λύγγας, ευχαρίστησε τον κ. Λιατσή, τον Δήμαρχο και τον άνθρωπο που όπως είπε αγαπά και νοιάζεται τα μάρμαρα. «Τα μάρμαρα είναι η κληρονομία μας, ο πολιτισμός μας από τα βάθη των αιώνων.

Αυτά τα μάρμαρα αγαπάμε και βλέπουμε σήμερα εκατομμύρια κόσμο να έρχεται να τα δει. Αυτά τα μάρμαρα θέλω να περάσω στους νέους μας και τους συμπολίτες μας να μην τα βανδαλίζουν. Με το να βάφουν με σπρέι ή να τα σπάνε, κάνουν ζημιά στον πολιτισμό μας και στις επόμενες γενιές που πρέπει να τα βρουν. Γιατί και αυτά κάποια στιγμή θα καταλήξουν σε κάποιο μουσείο. Για αυτό ας τα προσέχει ο κόσμος και ας τα αγαπάει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος