FOLLOW US: facebook twitter

Στο μονοπάτι των θαλασσόκρινων…

Ημερομηνία: 20-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

eptalofos-pezoporia-panselinos1

Με πολλές συμμετοχές η 5η Πανελλήνια Πεζοπορία με Πανσέληνο στα παράλια της Κυλλήνης  

– Διοργανωτές ο Σύλλογος «Επτάλοφος» με τους Δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης & Πηνειού, την Π.Ε. Ηλείας, Σωματεία και Συλλόγους

Κι ενώ το ηλιοβασίλεμα με φόντο το Ιόνιο, την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά έβαψε τον ουρανό σε χρώμα βαθύ και κόκκινο πορτοκαλί με μαβιές αποχρώσεις, τέτοιες που ούτε η παλέτα του πιο εμπνευσμένου ζωγράφου δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει, οι πεζοπόροι των Συλλόγων της Ολύμπιας γης, ξεκίνησαν την προγραμματισμένη πορεία τους στο μονοπάτι των θαλασσόκρινων στην Κυλλήνη το δειλινό της Πέμπτης, περιμένοντας να πάρει τη σκυτάλη η πανσέληνος. Το ολόγιομα φεγγάρι εμφανίστηκε  δειλά- δειλά κι ενώ το σκοτάδι άρχιζε να πέφτει οι δεκάδες πεζοπόροι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ που διοργάνωσε την 5η κατά σειρά Πανελλήνια πεζοπορία στην Ηλεία με πανσέληνο με την συμμετοχή και άλλων συλλόγων, όπως του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Γερακίνα» της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. . και του ΕΒΕΑ Ηλείας, συνέχισαν να πεζοπορούν στο παραλιακό μονοπάτι.

eptalofos-thalassokrina

Σε μια από τις ποιο όμορφες περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου, στους Δήμους Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πηνειού, με πολλές εναλλαγές, βότσαλα, βράχια, αμμουδιά, δάσος και στο μεγαλύτερο μέρος του θαλασσόκρινα ανθισμένα που ευωδιάζουν και που για το λόγο αυτό έδωσαν και το όνομά τους στο μονοπάτι. Μαζί τους και η «Μπαρόβια» με την αναβάτη της, μια καταπληκτική φοραδίτσα από τον Ιππικό όμιλο Ανδραβίδας, που ακολούθησε τους περιπατητές στην διαδρομή στην παραλία της Ανάληψης Κάστρου. Μια υπέροχη και μοναδική εμπειρία για τους δεκάδες πεζοπόρους που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ηλείας και την παραθαλάσσια ομορφιά της. Στην συνδιοργάνωση της πεζοπορίας συμμετείχαν οι δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Πηνειού και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

eptalofos-pezoporia-panselinos2

Μάλιστα, στο σημείο Πετρέλαια (στου λαγού το πήδημα) έγινε στάση περίπου 45 λεπτών για ν΄ απολαύσουν οι πεζοπόροι το ηλιοβασίλεμα, όπου τους περιπατητές υποδέχθηκε ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, από το Δ.Δ. Κάστρου, η εθελοντική ομάδα Κάστρου,  ο χορευτικός Σύλλογος που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, καθώς και ο Ιππικός Όμιλος Ανδραβίδας. Επίσης κατά την διάρκεια της πεζοπορίας έγινε υποδοχή και κέρασμα των πεζοπόρων στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα Robinson Kyllini Beach κ. Joerg Schwlli  και GRECOTEL OLYMPIA RESORT. Καταλήγοντας στο Αρκούδι, ο Δήμος Πηνειού και το Δ.Δ. Λυγιάς προσέφεραν κεράσματα από την επιχείρηση Τυροκομικών Προϊόντων «Καλομοίρη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος