FOLLOW US: facebook twitter

Στο λίκνο του Ολυμπισμού ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Επισκέφθηκε Ολυμπία, Αρχ. Πίσσα και Καράτουλα το Σάββατο

Ημερομηνία: 22-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Στην Αρχ. Ολυμπία και το Καράτουλα βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’ το πρωί του Σαββάτου. Έγινε δεκτός από τον δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας Θύμιο Κοτζά, που τον υποδέχθηκε θερμά στο δημαρχείο, συνοδευόμενο πάντα από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ.  Γερμανό και τους Θεοφιλέστατους Επίσκοπους Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο και Μεσαορίας κ.κ. Γρηγόριο. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της Ολυμπίας με την Κύπρο από την αρχαιότητα και στους Κύπριους Ολυμπιονίκες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κλήθηκε από τον δήμαρχο να συνυπογράψει τη Διακήρυξη για τη Σύγχρονης Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Μετά την ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, ξεναγήθηκε μαζί με όσους τον συνόδευαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας από τον αρχαιολόγο Χρήστο Λιάγκουρα. Εν συνεχεία επισκέφθηκε την Αρχαία Πίσσα για να δει ολοκληρωμένο τον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής που ανακατασκευάστηκε με χρήματα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, μετά την καταστροφή που υπέστη στις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ήταν ο βρεφονηπιακός σταθμός στο Καράτουλα, που κατασκευάστηκε επίσης με έξοδα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, μετά τις πυρκαγιές του 2007. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Μπόμπορης και ο τότε δήμαρχος Ωλένης Γιάννης Παναγόπουλος.

Μαζί τους και μικρά παιδιά της περιοχής που του προσέφεραν δώρα, όπως έπραξε και ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του. Όλα τα μέλη της Κυπριακής αποστολής και οι συνοδοί τους γευμάτισαν στην Ι.Μ. Κρεμαστής όπου μετέβησαν στη συνέχεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος