FOLLOW US: facebook twitter

Στο Κέντρο Προσφύγων στην Μυρσίνη η Γ.Γ Ισότητας Φωτεινή Κούβελα

Ημερομηνία: 13-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επισκέψεων της Γ.Γ στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα πραγματοποίησε επίσκεψη στα Λεχαινά, προκειμένου να επισκεφθεί το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων Μυρσίνης του Δήμου και να συμμετέχει στην εκδήλωση με θέμα “Γυναίκες και Κοινωνία σε περίοδο κρίσης”, που διοργάνωσε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με το Κέντρο Αλληλεγγύης και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ηλείας ” Καλλιρόη Παρρέν”.

Η κα. Κούβελα συνοδευόμενη από την πρόεδρο του συλλόγου “Καλλιρόη Παρρέν” κα. Πανωραία Παπαδοπούλου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ,  ο οποίος την ενημέρωσε  για τα πρόσφαταπεριστατικά με τους εργάτες γης της Μανωλάδας και τους πρόσφυγες άνδρες και γυναίκες που φιλοξενούνται στη δομή του Δήμου.

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο δίκτυο δομών για γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας και την επέκταση των υπηρεσιών που παρέχονταιαπό τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας στις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους και εξετάστηκε η δυνατότητα δημιουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου στο Δήμο.

Στη συνέχεια, η κα. Κούβελα μετέβη στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων Μυρσίνης του δήμου και ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου από τα στελέχη της δομής, τον συντονιστή της δομής κ. Αγγελόπουλο Γιώργο, τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημακόπουλο Κώστα, τον συντονιστή του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης, κ. Ζαχαρία Γιούσεφ και τις κυρίες Παπαδοπούλου Πανωραία και Άννα Γεωργοπούλου Κοντόγιωργα, Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου.

Η Γενική  Γραμματέας ενημερώθηκε από τα στελέχη της δομής για τη λειτουργία της, ενώ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το νηπιαγωγείο και τον χώρο δραστηριοτήτων για τις γυναίκες και τα παιδιά τους και να συνομιλήσει με τις φιλοξενούμενες γυναίκες. Η κα. Κούβελα άκουσε τα προβλήματα τους και τόνισε πως εργάζεται προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης τους κατά την παραμονή τους στη χώρα μας. Οι γυναίκες ευχαρίστησαν τη Γενική Γραμματέα για την επίσκεψή της και ζήτησαν να έχουν περαιτέρω  επικοινωνία με τη ΓΓΙΦ.

Το πρόγραμμα της κ. Κούβελα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της το βράδυ, στην εκδήλωση ” Γυναίκα και Κοινωνία σε περίοδο κρίσης” που πραγματοποιήθηκε στα Λεχαινά. Η Γενική Γραμματέας παρουσίασε τους στρατηγικούς στόχους του ΕθνικούΣχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων και τις πολιτικές που  βελτιώνουν  τη θέση  των γυναικών και συμβάλλουν στην  υπέρβαση των έμφυλων ανισοτήτων.

Η κα. Κούβελα τόνισε πως “τα χρόνια της κρίσης ανέδειξαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών και ενέτειναν την ανάγκη για τη μεγαλύτερη δυνατή και ουσιαστική παρέμβασή μας” και συμπλήρωσε πως “οι δράσεις μας συνιστούν μία αδιάκοπη πορεία συνεχών κι επίμονων προσπαθειών, οι οποίες εμφορούνται ολοένα και περισσότερο από την κατάκτηση των προϋποθέσεων δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας και ισότητας για όλους και όλες”

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος,κος Ναμπίλ Ιωσήφ  Μοράντ, ο αντιδήμαρχος κος Λάμπης Δημόπουλος, εκπρόσωποι  της τοπικής αυτοδιοίκησης και γυναικείων συλλογικοτήτων καθώς και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ηλείας, κος Γιώργος Σαϊτάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος