FOLLOW US: facebook twitter

Στους πρόσφυγες της Μυρσίνης η Δ. Αυγερινοπούλου

Ημερομηνία: 11-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

avgerinopoulou-mirsini

Επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη, Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, πραγματοποίησε η Δρ. Αυγερινοπούλου Διονυσία-Θεοδώρα, Πρόεδρος του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη και πρ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, συνοδευόμενη από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνεργάτες της.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά στην περιοχή, κυρίως όσον αφορά στη σίτηση, την υγειονομική περίθαλψη, τη δημόσια υγεία και την περιβαλλοντική διαχείριση του Κέντρου Φιλοξενίας, καθώς επίσης και για το αίτημα εκπαίδευσης των παιδιών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Το Κέντρο Φιλοξενίας στην Μυρσίνη είναι από τα καλύτερα και πλέον οργανωμένα στην Ελλάδα. Ως σήμερα λειτουργεί κυρίως με τη συνδρομή εθελοντών, τόσο μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως ο Ερυθρός Σταυρός και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, όσο και με μεμονωμένους εθελοντές, προερχόμενους από την Ελλάδα και άλλες χώρες, οι οποίοι επιτελούν καθημερινά ένα σπάνιο ανθρωπιστικό έργο.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα για την καλύτερη διαχείριση πόρων, η οποία φαίνεται να μην επιτυγχάνεται ειδικά ως προς τον σκοπό επίτευξης της διατροφικής ασφάλειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος